Πύρρειος νίκη για ΑΕΚ με τον Μπέλεκ πρωταγωνιστή

Οσο πλούσια ήταν η εμφάνιση, τόσο δύσκολη ήταν επικράτηση της ΑΕΚ στον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» επικράτησε τελικά με 1-0 σκορ που θα ήταν μεγαλύτερο αν ο διαιτητής Αμπάρκιολης δεν της αρνιόταν ένα πέναλτι, είχε και δύο δοκάρια, ενώ παράλληλα έχασε με τραυματισμούς τους Λεονάρντο και Δέλλα.

Η

ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε τελικά να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «Φαιάκων» και με λυτρωτή τον Λέο Στιβ Μπέλεκ στο 76’ έφτασε στους 23 βαθμούς σε 12 ματς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας την Κέρκυρα στους 7 βαθμούς μετά από 10 παιχνίδια στη φετινή Super League.

Καλή εικόνα είχε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της, με την αστοχία να είναι το κύριο αίτιο για την επιθετική… ανομβρία του «δικεφάλου». Η Ένωση ωστόσο μετά τη νίκη της έχει να προβληματιστεί για τους τραυματισμούς των Δέλλα και Λεονάρντο, ενώ διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του Αμπάρκιολη, καθώς θεωρεί πως έπρεπε να αποβληθεί ο Γκουστάβο και να δοθεί πέναλτι σε χέρι του Όσμαν, φάσεις που έγιναν μάλιστα πριν μπει το γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Με μόνη έκπληξη τον Αργυρίου

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα και έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και τους Καράμπελα, Κάλα, Δέλλα και Αργυρίου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τον νεαρό δεξιό μπακ να μπαίνει στην ενδεκάδα αντί του Κοντοέ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ρίκκα και Γεωργέας, λόγω και των αρκετών απουσιών που είχε η Ένωση, ενώ οι Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος και Μπέλεκ κινήθηκαν πίσω από τον Σιαλμά.

Στον αντίποδα ο Χάβι Γκράθια θέλησε να διατηρήσει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας του και κράτησε το 4-4-2 των προηγούμενων αγώνων. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς με τους Κοντοδήμο, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ και Γκουστάβο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Χαμπλ και Οσμάν ενώ αριστερά κινήθηκε ο Καλαντζής, δεξιά ο Αγρίτης και στην κορυφή της επίθεσης οι Ιωάννου και Μαζνόφ.

Κόντρα στον Γκαλίνοβιτς…

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα θέλησε να δείξει ότι είναι το… αφεντικό στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να κάνει κατοχή της μπάλας – παρά την πειραματική μεσαία γραμμή – και να δημιουργήσει ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Κύριος εκφραστής των τελικών προσπαθειών της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου ήταν ο Μπέλεκ, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς και… το δοκάρι που σημάδεψε στο 7’ στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο ματς.

Κινητήριοι μοχλοί για την ΑΕΚ, που είχε ξεπεράσει το 60% σε ποσοστό κατοχής, ήταν οι Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος και Μπέλεκ, με τους τρεις να συνδυάζονται αρκετά καλά σε πολλές περιπτώσεις αλλά να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία της Κέρκυρας. Η εικόνα του «δικεφάλου» ήταν αρκετά καλή σε όλο το πρώτο μέρος, όμως κάτι η επιπολαιότητα των παικτών του Κωστένογλου, κάτι η καλή κατάσταση του Γκαλίνοβιτς που έκανε αρκετές και σταθερές επεμβάσεις, διατήρησαν το «μηδέν» στο πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αστοχία και «φωνές» για

Keywords
Τυχαία Θέματα