Πρωτάθλημα επιπέδου Αλβανίας

Προσπαθώ να κατανοήσω το τι προσπαθεί να κάνει ο Ζήσης Βρύζας ουσιαστικά στο πρώτο του μήνα ως πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά κατανοώ πως η κατάσταση είναι τόσο ρευστή στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο που μάλλον ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι πρόεδροι ΠΑΕ είναι εξαιρετικά εγκλωβισμένοι.

Αλήθεια πως είναι δυνατόν να αλλάζει η φορολογία από τη μία στιγμή στην άλλη, πριν μάλιστα εμφανιστεί η κρίση στην αγορά; Τότε δηλαδή που οι παίκτες είχαν απαιτήσεις προηγούμενης φορολογίας για να υπογράψουν και το κοινό αδυνατούσε να κατανοήσει πως ένα συμβόλαιο 200ων χιλιάδων ευρώ κοστίζει πλέον στη ΠΑΕ

400.

Αυτές οι αλλαγές στη φορολόγηση, έδωσαν το πρώτο χαστούκι από την πλευρά της Πολιτείας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όχι πως ο φόρος είναι άδικος, αλλά πως θα έπρεπε να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα καταβολής του, σταδιακά, έτσι ώστε να φτάσει κάποτε στο 45%.

Ήδη το καλοκαίρι τα έσοδα θα μειωθούν δραματικά για όλες τις ΠΑΕ, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το 23% στο ΦΠΑ των εισιτηρίων. Αλήθεια, το κράτος σίγουρα θα παίρνει μεγαλύτερα έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσα από αυτή τη στρατηγική; Μήπως ομάδες πχ σαν τον ΠΑΟΚ που είχαν είκοσι εκατ. ευρώ μπάτζετ πέσουν στα πέντε και δώσουν ψίχουλα στην Πολιτεία; Εννοείται πως είμαι σίγουρος πως δεν έχει γίνει καμία μελέτη.

Μία λύση ήταν σίγουρα η εισροή νέων κεφαλαίων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εκεί πέφτουμε στη μάχη ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, ομάδες που παραδοσιακά δεν τους απασχολεί η εξέλιξη του πρωταθλήματος αλλά το εγώ τους.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός, ο Παναθηναϊκός ήταν στην εποχή της πολυμετοχικότητας και πάει λέγοντας ιστορικά. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ είναι θύματα αυτής της πρακτικής, αφού ουδέποτε εμφανίστηκε κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας να επενδύσει ή έστω μία ομάδα επιχειρηματιών, για να δούμε αν μπορεί να γίνει η διαφορά.

Το γεγονός είναι πως αυτή τη στιγμή βάλλεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από μία Πολιτεία που δεν έχει πλάνο, αλλά έχει σίγουρα πάτημα από τη συμπεριφορά των δύο.

ΥΓ Το πόσο αστείο είναι το πλάνο ανάπτυξης της Πολιτείας στη χώρα, φαίνεται και από τη διάθεση της 3Ε να αποχωρήσει από την χώρα και να πάει κάπου εδώ γειτονικά. Αν κάποιος έλεγχε μία εισηγμένη εταιρία στο Χρηματιστήριο και έπρεπε να λογοδοτήσει στους μετόχους, ας μην έπαιρνε αυτή την απόφαση. Θα τον κρεμούσαν σε μία κεντρική πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα