Ηρακλειώτικο… lobby στη Δ’ Εθνική καταγγέλλει η Ασή Γωνιά

Ανακοίνωση για τη διαιτησία εξέδωσε η Ασή Γωνιά, ζητώντας την εξαίρεση των διαιτητών του συνδέσμου Ηρακλείου στα παιχνίδια του.


Μάλιστα ο σύλλογος που γεωγραφικά ανήκει στα Χανιά αλλά συμπεριλαμβάνεται στην ΕΠΣ Ρεθύμνου, κάνει λόγο για ηρακλειώτικο lobby, στον 10ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ασή Γωνιάς:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Ασή Γωνιάς δημιουργήθηκε μερικά χρόνια πριν, από μια ομάδα ανθρώπων με μοναδικό κίνητρο

την αγάπη τους για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το ποδόσφαιρο. αποτελείται ως επί το πλείστον από ποδοσφαιριστές του νομού και έχει σκοπό την προβολή του ορεινού χωρίου της Ασή Γωνιάς, μιας και η ποδοσφαιρική της ομάδα αποτελεί την ζωντανή της διαφήμιση.

Στα ελάχιστα χρόνια ζωής της έχει καταφέρει να κατακτήσει δυο φορές το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ρεθύμνης , να συμμετάσχει ισάριθμες φορές στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Κρήτης και φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του κυπέλου Ερασιτεχνών Ρεθύμνου.

Όλα τα παραπάνω τα κατάφερε με αρκετό μεράκι για το ποδόσφαιρο και με αγώνες που κερδήθηκαν αποκλειστικά μέσα στο γήπεδο. Ιδιαίτερα την φετινή χρονιά πραγματοποιεί μια αξιόλογη πορεία και παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για την σωτηρία της σε έναν πραγματικά πολύ δύσκολο όμιλο με αρκετά αξιόλογες ομάδες.

Σε αυτή την προσπάθεια της έρχεται αντιμέτωπη με εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Είναι κοινό μυστικό σε όλους όσους ασχολούνται με το κρητικό ποδόσφαιρο για το ισχυρό lobby του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο lobby αποτελείται από τους παράγοντες και έχει ως αιχμή του δόρατος την διαιτησία.

Άλλωστε ο Δέκατος όμιλος αποτελείται από δεκατέσσερις ομάδες και οι οχτώ από αυτές προέρχονται από τον συγκεκριμένο νόμο. Δεν είναι τυχαίο ότι την φετινή χρονιά σε όλες τις αναμετρήσεις που διεξήχθηκαν με ηρακλειώτες διαιτητές η ομάδα μας, ανεξάρτητα αν σε κάποια ματς κατάφερε να κερδίσει, αδικήθηκε κατάφορα με μοναδική εξαίρεση το τοπικό ντέρμπυ με την Επισκοπή (φαίνεται ότι το χ εξυπηρετούσε και τις ηρακλειώτικες ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία και αυτές που έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα).

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διαιτησία του Κου Μανδαλενάκη στο παιχνίδι με τον Μινώταυρο στα Χανιά. Απαιτούμε στους εναπομείναντες ποδοσφαιρικούς αγώνες που έχει να δώσει η ομάδα μας να εξαιρεθούν οι ηρακλειώτες διαιτητές συμπεριλαμβανομένου του διαιτητή κύριου Κοκκινάκη του συνδέσμου Λασιθίου, ο οποίος πήρε πρόσφατα μεταγραφή από το σύνδεσμο Ηρακλείου μέσα στην αγωνιστική σεζόν (ώστε να μπορεί να παίζει ηρακλειώτικες ομάδες ), διότι δεν ανεχόμαστε πλέον κανένα άλλο “χειρουργείο” από κανέναν άλλο κύριο Μανδαλενάκη.

Αν η ΕΠΟ θέλει να συμβάλει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου και να διαλύσει τις τοπικές παράγκες πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να προστατεύσει ομάδες που παλεύουν για τους στόχους τους, προάγοντας κυρίως αθλητισμό, ήθος και φιλοξενία. Σε διαφορετική περίπτωση να καταλάβουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν θα έχει αποτέλεσμα θετικό, οι

Keywords
Τυχαία Θέματα