Πρόωρη σύγκρουση Μαρόκου με Τυνησία στο Κόπα Άφρικα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/10) η κλήρωση των ομίλων του Κόπα Άφρικα και οι 16 φιναλίστ έμαθαν τους αρχικούς τους αντιπάλους.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είχαν καθοριστεί με βάση τις επιδόσεις των εθνικών στις τρία τελευταία κύπελλα εθνών της Αφρικής. Έτσι, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα συνόδεψαν τις διοργανώτριες χώρες, Ισημερινή Γουινέα και Γκαμπόν, στο πρώτο γκρουπ. Ο τρίτος όμιλος, στον οποίο μετέχει το Γκαμπόν, αποδείχθηκε ο δυσκολότερος, αφού σε αυτόν βρέθηκαν Τυνησία και

Μαρόκο.

Επίσης, στον δεύτερο, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Αγκόλα θα αντιμετωπίσουν τις Μπουρκίνα Φάσο και Σουδάν. Η «τυχερή» της κλήρωσης, μάλλον, ήταν η Γκάνα. Παρακάτω όλοι οι όμιλοι:

Πρώτος Όμιλος: Ισημερινή Γουινέα, Ζάμπια, Σενεγάλη, Λιβύη.
Δεύτερος Όμιλος: Ακτή Ελεφαντοστού, Αγκόλα, Μπουρκίνα Φάσο, Σουδάν.
Τρίτος Όμιλος: Γκαμπόν, Τυνησία, Μαρόκο, Νίγηρας.
Τέταρτος Όμιλος: Γκάνα, Γουινέα, Μαλί, Μποτσουάνα.

Έπειτα από την κλήρωση, η οποία διεξήχθη στο Μάλαμπο της Ισημερινής Γουινέας, ολοκληρώθηκε τα προκαταρτικά του Κόπα Άφρικα. Στις 21 Ιανουαρίου του 2102 αρχίζει το ίδιο το τουρνουά, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο τελικός. Προφανώς, όλοι οι διεθνείς Αφρικανοί των ελληνικών ομάδων, οι οποίοι θα κληθούν από τους ομοσπονδιακούς τους προπονητές, θα απουσιάσουν για αυτό το χρονικό διάστημα από τις συλλογικές τους υποχρεώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα