Πρεμιέρα με γλυκόπικρη γεύση για την Εθνική Νέων

20:13 3/7/2012 - Πηγή: OnSports

Γλυκόπικρη ήταν η γεύση που άφησε η Εθνική μας ομάδα των Νέων στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19 στην Εσθονία, καθώς πληρώνοντας το κακό πρώτο ημίχρονο, γνώρισε την ήττα από το φαβορί της διοργάνωσης, Ισπανία με 2-1. Αντεπίθεση διαρκείας από το «γαλανόλευκο» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Διαμαντάκο στο 66΄ και πλέον θα παίξει την πρόκριση στα ημιτελικά με διοργανωτές και Πορτογάλους.

Με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο βγήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας το… ποδαράκι τους ώστε

η αναμέτρηση να θυμίζει περισσότερο τένις! Πάνω – κάτω η μπάλα και εξαιρετικός ρυθμός, προϊδέασαν για πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις.

Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Τσάνα κοίταξαν στα μάτια τους μικρούς «φούριας ρόχας» οι οποίοι βαδίζουν στα χνάρια των αντρών, έχοντας κατακτήσει ό,τι έχει περάσει στο διάβα τους, ωστόσο όσο «έγραφε» το χρονόμετρο οι Ισπανοί ανέβαζαν το φερμουάρ, τσεπώνοντας τα κλειδιά της αναμέτρησης!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιαννιώτας δεν τα «έκλεψε» στο 27΄, ο Ροντρίγκεζ τρία λεπτά αργότερα μετουσίωσε σε τίναγμα των διχτύων του Καπίνο την όμορφη ατομική του ενέργεια.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η Εθνική μας πήγε στα αποδυτήρια και με δεύτερο γκολ στην πλάτη, πληρώνοντας μία ακόμα ολιγωρία της άμυνάς της μετά από κόρνερ του Ντελοφέου και κεφαλιά πάσα του Χουάνμι, επιτρέποντας στον Οσέντε να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του πορτιέρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος μόλις είχε πραγματοποιήσει έξοδο… Σαββατόβραδου!

Δείγμα της κακής μέρας μάλιστα μέρας των διεθνών μας στο πρώτο ημίχρονο, το χαμένο τετ-α-τετ (ένα λεπτό πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκειά του) του Κατίδη, ο οποίος αφού έκλεψε την μπάλα από τον Οσέντε, έστειλε την μπάλα να «γλύψει» το αριστερό δοκάρι του Αριθαμπαλάγκα, περνώντας ελάχιστα άουτ!

Με την έξοδο ωστόσο από τα… ντουζ, η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και πιάνοντας από το λαιμό τους Ισπανούς, τούς έκλεισε στα καρέ τους! Και αν την πρώτη (60΄) ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι του Οσέντε στον Γιαννιώτα, τη δεύτερη, πέντε λεπτά αργότερα, ο Διαμαντάκος, δεν κατάφερε νε σημαδέψει σωστά έπειτα από γύρισμα του Μαυρία, ε την τρίτη, κάνοντας πράξη την απειλή του, πήραμε αυτό που δικαιούμασταν!

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπειτα από γύρισμα του Φουρλάνου από δεξιά και στρώσιμο του Κατίδη, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος του πέναλτι (66΄)!

Παρά το γεγονός ωστόσο πως η Εθνική στη συνέχεια συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δεν κατάφερε να «κλέψει» τον πολύτιμο βαθμό από τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς το «ξυπνητήρι» χτύπησε μάλλον αργά και πλέον θα παίξει την πρόκριση στους «4» με την «οικοδέσποινα» (06/07) και Πορτογαλία (09/07).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο 81΄ ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων», Χάρης Μαυρίας αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Μπά

Keywords
Τυχαία Θέματα