Πολίτης του κόσμου ο Κυριακού

17:01 1/2/2012 - Πηγή: OnSports

Στην Ιορδανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Κυριακού, ο οποίος ανέλαβε τα εθνικά συγκροτήματα Παίδων, Εφήβων.

Παράλληλα, θα είναι υπεύθυνος του προγράμματος της ομοσπονδίας της χώρας για την ανάδειξη νέων παικτών, ενώ θα συνεργάζεται με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ανδρών, Ταμπ Μπάλντγουιν, στο επίπεδο της ανάπτυξης. Ο νεαρός τεχνικός, που έχει διαταλέσει ασίσταντ σε κολεγιακές ομάδες των ΗΠΑ (Νεβάδα και Φέρμοντ), έχει εργαστεί στους Έφηβους του Ηρακλή,

του ICBS και του Άρη, ενώ έχει καθίσει στον πάγκο αρκετών ανδρικών ομάδων όπως ο Αετός Κιλκίς, ο Αίας Ευόσμου και ο Πιερικός, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για την απόφασή του να αναλάβει την Εθνική Ιορδανίας: «Ανέλαβα πριν από λίγες ημέρες και θα ταξιδέψω τη Δευτέρα (06/02) στην Ιορδανία για μόνιμη εγκατάσταση. Το πλάνο αφορά στην εξέλιξη παικτών κυρίως κάτω των 16. Ξεκινάμε τώρα, προκειμένου το 2016 να βγουν παίκτες που θα στελεχώσουν την Εθνική. Το 2016 κάποιοι από αυτούς θα είναι σε ηλικία ανδρικής ομάδας, δηλαδή 20-21 ετών».

Για το μπάσκετ στην Ιορδανία: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και ολοένα και περισσότεροι νέοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Είναι μια ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι η Ιορδανία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο προολυμπιακό τουρνουά κι έτσι το ιορδανικό μπάσκετ θα έχει την ευκαιρία να γίνει γνωστό σε περισσότερο κόσμο στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία: «Η ομοσπονδία έψαχνε κάποιον για αυτή τη θέση. Έστειλα το βιογραφικό μου, μίλησα με τον Ταμπ Μπάλντγουιν και τελικά συμφωνήσαμε. Φαντάζομαι ότι έπαιξε ρόλο το βιογραφικό μου, το γεγονός ότι έχω εργαστεί τόσο σε εφηβικές ομάδες όσο και σε ανδρικές, ενώ πιστεύω ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι είμαι αμερικανοθρεμμένος. Με άλλα λόγια μιλάμε με τον κόουτς Μπάλντγουιν την ίδια γλώσσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Για το πώς αντιμετωπίζει το γεγονός πως θα ξενιτευτεί: «Η Αμερική με βοηθάει σε αυτό, καθώς μου έμαθε να κάνω το περιβάλλον που βρίσκομαι «σπίτι» μου. Η εμπειρία μου δεν αφορά μόνο στα κολέγια, αλλά και τη Νέα Υόρκη, στην οποία έζησα από τα 18 μου χρόνια. Βίωσα δηλαδή μια πολυσυλλεκτική πόλη, με πολλά διαφορετικά στοιχεία. Στην Ιορδανία, δηλαδή, πάω όχι μόνο ως Έλληνας, αλλά κι ως πολίτης του κόσμου».

Για το γεγονός πως πολλοί Έλληνες προπονητές εργάζονται πλέον στο εξωτερικό: «Δεν υπάρχουν οι συνθήκες εργασίας για έναν επαγγελματία προπονητή. Άλλο αν το βλέπει κάποιο ως πάρεργο. Το γεγονός ότι αρκετοί προπονητές δουλεύουν στο εξωτερικό λέει πολλά και για το επίπεδο των προπονητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα