Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν από μπάλα;

Ζητήσαμε από μια γυναίκα (με τα όλα της) να μας γράψει ένα κείμενο γιατί δεν γουστάρει όλον αυτόν τον πανικό με το Champions League, κι αυτή μας... παρέδωσε το ακριβώς αντίθετο.

Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του τι πρέπει να περιμένουμε απόψε και έναν απολυτως... θηλυκό λόγο για δουν κι οι φίλες της τον τελικό!

Τελικός χωρίς μεσογειακές δυνάμεις δεν είναι τελικός για μένα. Δε βρήκα νόημα ούτε στη βρετανική «εμφύλια» αναμέτρηση λίγα χρόνια πριν, ανάμεσα στην Chelsea

και τη Manchester. Γιατί να βρω σήμερα, όταν οι 2 φιναλίστ βρίσκονται σήμερα στο Μόναχο επειδή κατάφεραν να αποκλείσουν τη Real του José Mourinho και την «Més que un club» του (μέχρι τη στιγμή του αποκλεισμού τουλάχιστον) Pep Guardiola;

Γουστάρω τη Real όσο απεχθάνομαι τον παίκτη-σύμβολό της των τελευταίων ετών, εκείνο το επηρμένο κωλοπαιδάκι, τον Christiano Ronaldo. Ανέκαθεν τη γούσταρα. Λίγο από αντίδραση στην ελληνική αγάπη για την Μπάρτσα των επαναστατών, λίγο από τον ατελείωτο έρωτα προς τον θεό προπονητή της.

Και αναγνωρίζω την τεράστια δύναμη της Μπάρτσα. Από το 1992, που ο θεσμός χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία Champions League, έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης 5 φορές, κερδίζοντας τους 4 από αυτούς.

Γιατί να προτιμήσω τώρα την κρύα Bayern του Schweinsteiger και του Ribéry; Και θα προτιμούσα να βλέπω τον Xabi Alonso αντί για τον ευέλικτο και ευφυέστατο 22χρονο Kroos. Όσο ρηχό κι αν φαίνεται, η αλήθεια είναι μία: γράφει καλύτερα στην κάμερα, πώς να το κάνουμε.

Και άντε, η γηπεδούχος Bayern (που πόσο ωραίο γήπεδο είναι η Allianz Arena, να το πούμε κι αυτό) είχε κι έναν Badstuber που θα μπορούσε να γλυκάνει λίγο την οθόνη και να βοηθήσει να ξεχάσουμε τον φριχτό ημιτελικό (αλλά έφαγε κάρτα και δεν παίζει ούτε κι αυτός!), αλλά η Chelsea; Κανένας απολύτως ενδιαφέρων από τους μυώδεις παίκτες που θα ιδρώνουν πάνω κάτω για τουλάχιστον 90 λεπτά αγώνα, που όλα δείχνουν πως δε θα είναι μόνο τόσα.

Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μάλλον βαρετό τελικό ανάμεσα σε δύο ομάδες που η φετινή τους πορεία δεν δικαιολογεί ακριβώς τη σημερινή τους κατάληξη. Θα περάσει ο Di Matteo τις εξετάσεις που ίσως τον κρατήσουν στον πάγκο της Chelsea από Σεπτέμβρη; Θα δικαιώσει ο Heynckes την ιστορία της Bayern με έναν ακόμα διεθνή τίτλο;

Αλλά πάλι, εκεί ακριβώς έγκειται το ενδιαφέρον της σημερινής βραδιάς που θα καθηλώσει εκατομμύρια ανδρών στις οθόνες τους. Λες να μας δώσουν τα δεν-τα-λες-και-φαβορί την έξαψη που συνήθως στερούμαστε από τους τελικούς; Κανείς δεν ξέρει, αλλά είναι τόσο υπέροχο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε τόση τεστοστερόνη, που ξεχειλίζει από την οθόνη, αλλά ακόμα κι από αυτούς που απλά παρακολουθούν δίπλα σου, που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις! Οι άνδρες εκτιμούν ιδιαίτερα τα κορίτσια που βλέπουν μπάλα, να το θυμάσαι αυτό. - Βάλια Παπαγεωργίου

Πηγή: mensguide.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα