Πιλάβιος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει»

Η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο προχωρά συνεχώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος προανήγγειλε επίσης ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος.

Ο Πιλάβιος ανέλυσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» τις αλλαγές, οι οποίες έχουν συντελεστεί τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρεί, συγκεκριμένα, ότι τα πάντα διαφοροποιούνται στον χώρο και αυτό ακριβώς τόνισε στο ξεκίνημα της συνέντευξης του:

«Το ποδόσφαιρο περνάει από ένα μεταβατικό στάδιο. Πιστεύω ότι αλλάζει. Όμως δεν πρέπει να βλέπουμε

το ποδόσφαιρο ως κάτι αυτόνομο μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πιστεύω ότι στον χώρο μας συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Σιγά σιγά θεωρώ πως αλλάζει και η νοοτροπία των παραγόντων, στοιχεία σημαντικό για ένα διαφορετικό μέλλον.

Καλό θα είναι να τοποθετηθούμε στο τέλος όλων των διώξεων. Δεν έχω σχολιάσει ποτέ αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε, πάντως, πως υπάρχουν τιμωρίες είτε είναι υποβιβασμός είτε αφαίρεση βαθμών».

Στην συνέχεια απέρριψε την φράση «τρίτος βαθμός δικαιοσύνης»:

«Το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο επιλαμβάνεται, σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, σε κάθε περίπτωση που δεν επιλαμβάνεται άλλο αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας. Σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε και ο κ. Φάκος δήλωσε, δεν είναι τρίτος βαθμός αθλητικής Δικαιοσύνης».

Ανάφερε επίσης την πρόθεση του περί ανασυγκρότησης της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης:

«Έχω στείλει έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. και την άδεια να συμμετέχουν σε αυτές εν ενεργεία δικαστές. Αυτήν την περίοδο κάνουμε σκέψεις ώστε να ενοποιηθούν οι πρωτοβάθμιες πειθαρχικές επιτροπές και να είναι τα δικαιοδοτικά όργανο πιο αποτελεσματικά και πιο λειτουργικά».

Αλλά δεν θέλησε να πάρει θέση για τους τωρινούς ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς:

«Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν κάνει πολλή και καλή δουλειά στον ένα χρόνο λειτουργίας τους. Δεν μπορώ να πάρω θέση ως προς τον τρόπο που κάνουν τις κρίσεις τους».

Στην συνέχεια δικαιολόγησε την αγωνιστική… αναστάτωση, η οποία επικρατεί στο πρωτάθλημα:

«Είναι λογικό όταν έχουν γίνει τόσο πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, να υπάρχουν αγωνιστικές εκκρεμότητες. Δεχόμαστε την κριτική που γίνεται. Όμως υπάρχει λογική σ’ αυτό που συμβαίνει, διότι δεν είναι μόνο η υπόθεση των στημένων. Ήταν και οι πλαστές ενημερότητες και οι αδειοδοτήσεις. Υπήρχαν ολιγωρίες, υπήρχαν καθυστερήσεις, άλλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι έχουν γίνει κάποια πράγματα στην κατεύθυνση εκκαθάρισης του χώρου».

Ενώ θεωρεί την στάση της ΕΠΟ απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα σωστή:

«Τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού θεωρώ ότι δικαίωσαν την ομοσπονδία. Θα μπορούσαμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε ορισμένα θέματα. Όμως νομίζω ότι έχουν γίνει πολλά από την ομοσπονδία».

Ο Πιλάβιος εξήγησε τις δυσκολίες περί θέσπισης ορίου ξένων ποδοσφαιριστών στην Super League:

«Αυτό μπορεί να γίνει

Keywords
Τυχαία Θέματα