Πεντάρα για Ντόρτμουντ

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και διέλυσαν την Βόλφσμπουργκ με 5-1. Σημαντική νίκη με ανατροπή για Βέρντερ.

Χωρίς αντίπαλο έπαιξε η Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ» όπου φιλοξενούσε την Βόλφσμπουργκ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας επικράτησαν με άνετο τρόπο 5-1 των «λύκων» και πλησίασαν εκ νέου στην κορυφή.

Ο Γκέτσε στο 12’ άνοιξε το σκορ, με τον Καγκάβα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να κάνει το 2-0. Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Χλεμπ

μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους, αλλά από εκεί και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το δικό τους πάρτι.

Οι Μπέντερ (61’), Λεβαντόφσκι (66΄) και Γκέτσε (78΄) πέτυχαν από ένα γκολ και έτσι το σκορ πήρε αυτά τα μεγάλα επίπεδα.

Επική ανατροπή κατάφερε να κάνει η Βέρντερ Βρέμης απέναντι στην Κολωνία, επικρατώντας εντέλει με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και με τέρματα των Κλέμενς (4’) και Ποντόλσκι (45’) έκαναν το 2-0. Από εκεί και πέρα ο Πιζάρο ανέλαβε μόνος του και με χατ-τρικ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (49’, 54’, 86’).

Στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας επέστρεψε και πάλι η Γκλάντμπαχ που πήρε σημαντική νίκη με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 18’ πήραν το προβάδισμα με τον Ράμος. Από εκεί και πέρα όμως, ο Ρέους με δύο προσωπικά γκολ (33΄, 55΄) ανέτρεψε μόνος του το σκορ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Νίκη παραμονής πήρε η Φράιμπουργκ απέναντι στην Νυρεμβέργη. Ο Πέκχαρτ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 32’, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρόζεναλ ισοφάρισε. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σισέ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Τέλος ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Χόφενχαίμ και Καϊσερσλάουτερν. Ο Ιμπίσεβιτς στο 33’ άνοιξε το σκορ για τους «χωριάτες», με τον Κουεμάχα στο 77’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος, πατώντας ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα