Δανιηλίδου: «Μεγάλος στόχος οι Ολυμπιακοί»

Η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε για τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και τους μελλοντικούς της στόχους.

«Δεν έχω παράπονο, ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Θα μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά το βασικό είναι πως δεν είχα τραυματισμούς, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη φετινή σεζόν», δήλωσε αρχικά η Λένα Δανιηλίδου αναφορικά με τη θέση της στην Παγκόσμια κατάταξη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣπορτ Fm.

Σχετικά με τα κίνητρα που έχει για να συνεχίσει να

παίζει τένις, συμπλήρωσε: «Το κίνητρο είναι προσωπικό θέμα για τον καθένα. Εγώ ήθελα να είναι στις 100 πρώτες και υγιής για αυτό και δεν πήρα μέρος σε ακόμη ένα τουρνουά, επειδή ένοιωθα κουρασμένη. Μεγάλος στόχος, φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο».

Αρνητικά είναι τα σχόλια στο εξωτερικό για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Λένα, που βρίσκεται συχνά εκτός συνόρων λόγω των υποχρεώσεών της. «Μόνο 15-20 μέρες βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τα σχόλια είναι πολύ αρνητικά. Ελπίζω να γίνουν αλλαγές γιατί είναι κρίμα για μια τέτοια χώρα. Ελπίζω για κάτι καλύτερο και αυτό τους λέω. Οι ξένοι καταλαβαίνουν πως δεν φταίνε οι πολίτες. Πρέπει να γίνουν αλλαγές για αν βελτιωθεί η κατάσταση».

Για την έλλειψη ταλέντων, επισήμανε: «Δεν υπάρχει σύστημα. Ο κόσμος ασχολείται, τα κλαμπ είναι γεμάτα, αλλά…. Κι εγώ στα 15-16 χρόνια μου έπρεπε να πάρω μια απόφαση και είχα μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον μου. Οικογένεια και γονείς παίζουν μεγάλο ρόλο. Στη Σερβία –μια χώρα που παρά τα προβλήματά της, βγάζει καλούς αθλητές- δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μένουν και πολύ στη χώρα τους και όταν το έκαναν, είχαν το ίδιο πρόβλημα και αναγκάστηκαν να πάνε δεξιά κι αριστερά κυρίως στην Αμερική».

Η Ελληνίδα τενίστρια έδωσε συμβουλές σε ένα παιδί που ασχολείται με το τένις, «Θα του έλεγα να περιμένει να τον αναλάβω εγώ ως προπονήτρια. Δεν βάζω όρια, θα συνεχίσω μέχρι να κουραστώ σωματικά και ψυχολογικά. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη από την οικογένεια. Έχω πραγματική αγάπη για το άθλημα. Ακόμη και στις διακοπές παίζω».

Η Λένα Δανιηλίδου έχει σκεφτεί να σταματήσει αλλά δεν το έβαλε… κάτω. «Μου έχει περάσει από το μυαλό να σταματήσω. Ιδιαίτερα μετά από τραυματισμό ή άσχημα αποτελέσματα. Χρειάζεται τύχη, συγκυρίες, αλλά πάνω από όλα είναι ένα υπέροχο άθλημα. Το ξεκίνημα μου όπως πάντα την επόμενη σεζόν θα είναι στην Αυστραλία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εφτά εβδομάδες προετοιμασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα