Παπαθανασίου: «Δεν θα πάω για επίσκεψη στο Λονδίνο»

16:06 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Για την επιστροφή της Ελλάδας στις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλητισμού μίλησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Σχολιάζοντας στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 τις προσδοκίες του από το Athens Eurolymp Week 2012 που αρχίζει την Κυριακή είπε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση. Από την άλλη μεριά όμως έχουμε και μια τύχη. Είναι ένα μεγάλο τουριστικό κέντρο. Στην Ελλάδα

προσφέρονται 12 μήνες προπόνηση. Λίγες είναι οι περιοχές σε όλο τον κόσμο που μπορεί να προπονείται κάποιος όλο το χρόνο. Και στις περισσότερες από αυτές έχει αρκετό κρύο. Εδώ όμως στην Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές.

Είμαστε ένας ναυτικός λαός. Δεν είναι τυχαίο που οι διακρίσεις είναι δεδομένες. Θεωρώ ότι πάντα η ιστιοπλοΐα θα κοσμεί και θα φέρνει διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Η ελληνική ομοσπονδία είναι πάντα στο πλευρό μας. Όμως η ΓΓΑ είναι αυτή που ουσιαστικά ορίζει το μπάτζετ μας. Ο αθλητισμός περνάει μια μεγάλη κρίση. Θεωρώ ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο και η προηγούμενη κυβέρνηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη έκανε κάποιες επιλογές που δεν ευνοούσαν. Ο αθλητισμός έχει κι άλλες προεκτάσεις στην πολιτεία. Προσελκύει τους νεαρούς αλλά αποτελεί και μια ευκαιρία για διάκριση».

Για τον ελληνικό αθλητισμό συνολικά: «Η Ελλάδα αποτελούσε μια από τις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλητισμού. Η Ελλάδα έχει πλούτο και εάν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ο αθλητισμός ήταν μεγάλο όπλο. Όσοι τον διοικούν θα πρέπει να δώσουν προνόμια και πάλι για να αναπτυχθεί και να προσελκύει κόσμο.

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες. Έχουμε μια ομάδα που θα μας αντιπροσωπεύσει και ένα μεγάλο φυτώριο που μπορούν να φέρουν επιτυχίες. Εγώ διεκδικώ την 5η μου παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και διεκδικώ την διάκριση. Δεν θα πάω για επίσκεψη στο Λονδίνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα