Παπασταθόπουλος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Euro»

Την πεποίθησή του ότι η Εθνική μας ομάδα μπορεί να τα καταφέρει στην τελική φάση του Euro 2012 και να προκριθεί από τον όμιλό της, εξέφρασε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Έλληνας αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Sportday», τονίζοντας πως προτιμάει μια από τις διοργανώτριες χώρες από το πρώτο γκρουπ, τη Ρωσία από το δεύτερο και όποια άλλη ομάδα από το τέταρτο, εκτός από τη Γαλλία.

Αναλυτικά,

η συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη «Sportday»:

-Προτιμάς να κληρωθούμε και να παίξουμε στην Πολωνία ή την Ουκρανία;

«Νομίζω ότι από πλευράς κλιματικών συνθηκών δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Από εκεί και πέρα η Πολωνία, απ' ό,τι έχουμε πληροφορηθεί, είναι ελαφρώς πιο προηγμένη χώρα, συνεπώς οι συνθήκες εκεί μπορεί να είναι καλύτερες. Αλλά όταν μιλάμε για τέτοια διοργάνωση, νομίζω ότι και στην Ουκρανία οι εγκαταστάσεις θα είναι πανέτοιμες».

-Ποιους προτιμάς από το πρώτο γκρουπ; Εικάζω τους διοργανωτές...

«Ναι, λογικό είναι να θέλουμε να πέσουμε σε Πολωνία ή Ουκρανία, σε αντίθεση με Ισπανία ή Ολλανδία. Είναι σαφώς πιο αδύναμες ομάδες οι δύο διοργανώτριες και κάθε ομάδα θα τους ήθελε αντιπάλους».

-Τους Ουκρανούς την τελευταία φορά τους νικήσαμε μέσα στο σπίτι τους, στο Ντόνετσκ...

«Πράγματι, θεωρώ ότι θα είναι προσιτός αντίπαλος, αν κληρωθούμε μαζί τους».

-Από το δεύτερο γκρουπ ποιους θα θεωρούσες προτιμότερους;

«Θα ήθελα να αποφύγουμε σίγουρα τη Γερμανία και επίσης καλό θα είναι να μη μας πέσει ούτε η Αγγλία. Ισως να είναι καλύτερα να πέσουμε με τη Ρωσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για πολύ καλή ομάδα. Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, πάντα είναι ισχυρή, αλλά δεν βρίσκεται στο τοπ επίπεδο του παρελθόντος και -γιατί όχι;- νομίζω ότι μπορούμε να την κοντράρουμε».

-Από το τέταρτο γκρουπ τι προτιμάς;

«Σαφέστατα να αποφύγουμε τους Γάλλους. Από κει και πέρα, όποια ομάδα κι αν μας τύχει νομίζω ότι θα είναι βατή».

-Τι σου λένε στη Γερμανία για την πρόκριση της Ελλάδας σε μια ακόμα τελική φάση της διοργάνωσης;

«Ότι είναι μεγάλη επιτυχία. Και οι συμπαίκτες μου στη Βέρντερ μου είχαν δώσει θερμά συγχαρητήρια. Όλοι εδώ θεωρούν ότι η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται εξαιρετικά κι εκεί εντοπίζουν τη δύναμή της».

-Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας στο Euro;

«Ο στόχος είναι διπλός: α) να δώσουμε χαρά στους Έλληνες, β) να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι είναι εφικτός αυτός ο στόχος. Κι από εκεί και πέρα βλέπουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε στον όμιλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα