Παπαγεωργίου: «Ευκαιρία για συγκλονιστικούς αγώνες»

Την σημασία παραμονή της εθνικής ανδρών στη Championship Division μέσω της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πινγκ πονγ, μεταφράζουν οι πρωταγωνιστές της.

Όπως εξηγεί ο Κώστας Παπαγεωργίου «τώρα, στο νέο Ευρωπαϊκό Λιγκ, που θα έχει τη μορφή προκριματικών, θα παλέψουμε τα δύο επόμενα χρόνια κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για να κρατηθούμε στην ελίτ του αθλήματος. Αυτοί οι αγώνες είναι ένα νέο ισχυρό κίνητρο για μας και παράλληλα μία μεγάλη ευκαιρία για τον φίλαθλο κόσμο να ξαναδεί στην έδρα μας σπουδαίους παίκτες και συγκλονιστικούς αγώνες υψηλού επιπέδου. Οι διαφορές των ομάδων της κατηγορίας, με εξαίρεση τη Γερμανία, είναι πολύ μικρές, αφού είδαμε ομάδες, που πέρσι ήταν στα μετάλλια, φέτος να παλεύουν για τη σωτηρία, αλλά και το αντίστροφο».

Για την επίτευξη του στόχου παραμονής της εθνικής γυναικών στη 2η κατηγορία (Challenge Division), Μαρία Χριστοφοράκη τόνισε: «Πετύχαμε τον στόχο να μείνουμε στην κατηγορία και στα προκριματικά θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αγώνες καλύτερου επιπέδου από αυτούς του προηγούμενου Λιγκ. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φανήκαμε διεκδικητικές, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με την απόδοσή μου και ειδικά στο παιχνίδι των προημιτελικών με την Αγγλία. Αν είχα πάρει το πρώτο ματς θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη».

Η Κατερίνα Τόλιου ήταν η αθλήτρια που έκανε την καλύτερη ατομική εμφάνιση: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τον εαυτό μου και πιστεύω ότι έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Στο πρώτο παιχνίδι δεν περίμενα ότι θα κερδίσω και γιʼ αυτό έπαιξα ελεύθερα. Το δεύτερο παιχνίδι με τη Φαντέεβα το ευχαριστήθηκα ακόμα περισσότερο. Ήταν πολύ καλή εμπειρία να παίξω κόντρα σε αυτή τη μεγάλης κλάσης αθλήτρια. Πιστεύω πως έπαιξα αρκετά καλά και στο ομαδικό και είμαι χαρούμενη που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στον στόχο της, που ήταν η παραμονή στη 2η κατηγορία της Ευρώπης. Γενικά απόλαυσα τη μεγάλη εμπειρία από την πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική γυναικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα