Παπαδόπουλος: «Πολιτική προπαγάνδας από τον Ολυμπιακό»

16:23 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Μόνο ήρεμη δεν ήταν η κλήρωση των διαιτητών στα γραφεία της ΕΟΚ, ενόψει του πέμπτου και τελευταίου τελικού της Α1, με τον τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλο, να κάνει λόγο για πολιτική προπαγάνδας από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Πριν πραγματοποιηθεί η κλήρωση των τριών

διαιτητών που θα «σφυρίξουν» τον τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας πήρε το λόγο, ο οποίος έκανε λόγο για στημένο πρωτάθλημα, κατηγορώντας την ΚΕΔ για το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε για την εξαίρεση των Πηλοΐδη, Καρακατσούνη και Κορομηλά, λόγω της συμμετοχής τους σε σεμινάριο της FIBA.

Η συγκεκριμένη στάση προκάλεσε την αντίδραση του Μάνου Παπαδόπουλου, με τον ίδιο να τονίζει: «Δηλαδή θέλετε να πείτε πως εμείς πετάξαμε τις πέτρες στο πούλμαν, ώστε να μην γίνει το πρώτο ματς και να φτάσουμε στο πέμπτο παιχνίδι και να πέσουμε πάνω στο σεμινάριο; Ήταν και οι πέτρες... στημένες; Μας λένε συνέχεια για τον Πηλοϊδη. Γιατί άραγε;», αναρωτήθηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος και απάντησε ο Γιώργος Σκινδήλιας:

«Γιατί μας στέρησε ένα πρωτάθλημα και δεν έδωσε ένα επιθετικό φάουλ στον Πρίντεζη στον δεύτερο τελικό που θα μας έδινε τη νίκη. Γιατί οι διαιτητές δεν έγραψαν για τον προπηλακισμό στο ημίχρονο στον τέταρτο τελικό;», για να απαντήσει ο Μάνος Παπαδόπουλος: «Δεν υπήρξε προπηλακισμός, μόνο διαμαρτυρίες. Αλλοι προπηλακίζουν και δεν γράφεται τίποτα στο φύλλο αγώνα», εννοώντας το περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Μίλαν Τόμιτς και Τόμι Σχινά στην κανονική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, παραδέχτηκε πως θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι ομάδες γι’ αυτή την εξαίρεση, αλλά τις κάλεσε να μην μπουν στη διαδικασία πρώιμης κριτικής.
«Οι δύο ομάδες, οι θεωρητικά καλύτερες στην Ελλάδα -και όχι μόνο στα play offs, αλλά στην Ευρώπη- θα συναντηθούν και στον πέμπτο τελικό και με τη βοήθεια αυτών των ομάδων παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα και κρατάνε τη σημαία του μπάσκετ στην Ελλάδα μαζί με την Εθνική. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτοκριτική σήμερα, θα φωνάξουμε κι εσάς να δούμε πού φταίξαμε που πετύχαμε και πού όχι. Ένα να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε. Συνεδριάζαμε κάθε εβδομάδα προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε τους διαιτητές, τους παρατηρούσαμε με τη βοήθεια και συναδέλφων παρατηρητών. Στην Ελλάδα κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος βέβαια. Επίσης, για το θέμα των διαιτητών που βρίσκονται σε σεμινάριο, έγιναν προσπάθειες ώστε να είναι παρόντες και στην κλήρωση, αλλά δεν ήταν δυνατό να ακυρωθεί η συμμετοχή τους σε αυτό», ανέφερε.

Στη συνέχεια πήρε και πάλι το λόγο ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, τονίζοντας: «Πόσο ύποπτο είναι να ζητά τον Πηλοΐδη ο Ολυμπιακός, τη στιγμή που λέει πως του έχει στερήσει πρωτάθλημα; Ακολουθεί πολιτική προπαγάνδας ο Ολυμπιακός. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους διαιτητές. Μετά το ματς θα δούμε ποιοι είναι καλοί και ποιοι όχι», κατέληξε ο Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα