Πάντελιτς και...αποβολές ξεμπλόκαραν τον Ολυμπιακό (photos)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε αρχικά κόντρα στον Εργοτέλη, ωστόσο, οι δύο αποβολές των Κρητικών (Χίμπλιγκερ 56' και Μπουχαλάκης 60') και το τέρμα του Μάρκο Πάντελιτς στο 58' έλυσαν τον... Γόρδιο δεσμό για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι επικράτησαν με 3-0.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και πήραν μια σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους δύο πόντους και πηγαίνοντας με το ηθικό

στα ύψη, στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 58' για τους γηπεδούχους και στο 65' ο Όλοφ Μέλγμπεργκ έκανε πιο... εύκολα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους». Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 90' με εξαιρετικό γκολ. Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών των Χίμπλιγκερ (56') και Μπουχαλάκη (60').

Δυναμικό «μπάσιμο»

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, δείχνοντας μερικά από τα στοιχεία που είχαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν εκρηκτικότητα στο παιχνίδι τους, διάθεση και πίεσαν ψηλά τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα και όπως είναι λογικό, οι γηπεδούχοι έλεγχαν την ροή της αναμέτρησης στα πρώτα 25 λεπτά.

Οι Πειραιώτες είχαν σε καλή μέρα τους Αμπντούν και Ντιόγκο, οι οποίοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα από τις δύο πτέρυγες, ενώ στην ανάπτυξη βοήθησαν και οι Ιμπαγάσα και Μανιάτης. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 8’ ύστερα από πίεση στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Μαρκάνο πήρε τη μπάλα σέντραρε, ο Σαρρής δεν κατάφερε να διώξει, με τον Αμπντούν να παίρνει τη μπάλα, βρήκε τον Πάντελιτς, αλλά το σουτ του πρώτου βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίρσον που απέκρουσε.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν αυτή τη φορά με τον Ντιόγκο. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον, ενώ στο 22’ ο πορτιέρο του Εργοτέλη ενήργησε σωστά στο σουτ του Ορμπάιθ από τον άξονα.

Στα επόμενα λεπτά, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και προσπάθησαν να βγουν από την περιοχή τους. Κύριοι εκφραστές των προσπαθειών του «συγκροτήματος» του Ηρακλείου ήταν οι Λεάλ και Κατσικοκέρης από τα πλάγια, ενώ βοήθησε και ο Μπούντιμιρ. Στο 26’ ο Ουρουγουανός μπήκε στην περιοχή, θέλησε να γυρίσει, αλλά ο Μέλμπεργκ έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν εκ νέου την εστία του Πίρσον, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πρηγηθούν στο 41’ όταν ο Μανιάτης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Πάντελιτς, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των Κρητικών. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Σέρβ

Keywords
Τυχαία Θέματα