Πάνω από 1.5 εκαταομμύριο η ζημιά στο κολυμβητήριο Χανίων

Ζημιές πριν καν τεθεί σε λειτουργία υπέστη το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων, εξαιτίας της χθεσινής (18/4) κακοκαιρίας.

Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μεγάλο μέρος της μεταλλικής οροφής. «Η εικόνα με πάγωσε. Είναι μια εικόνα καταστροφής και είναι κρίμα, γιατί αυτά τα έργα, έγιναν από το υστέρημα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο μηχανολόγος της ΓΓΑ Θόδωρος Μανωλεδάκης.

Είχε προηγηθεί κλοπή πρόσφατα,

κλοπή της καλωδίωσης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και το σύνολο των ζημιών στην εγκατάσταση υπολογίζεται σε 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Μανωλεδάκη, η κλοπή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού είαι καταστρεπτική: «Ηλεκτρολογικά είναι πολύ μεγάλη ζημιά. Είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσεις αλλά είναι πολύ δύσκολο μετά να κανείς μπαλώματα –και τεχνικά και οικονομικά».

Για την καταστροφή της στέγης, μηχανικός της ΓΓΑ, αναφέρει πως αιτία είναι «μια μικρή τοπική αστοχία, σε κάποιο σημείο λόγω των συνεχών δυνατών ανεμοφορτίσεων».
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης ανακοίνωσε πως ο δήμος αποσύρει το αίτημά του για να πάρει τη χρήση του κολυμβητηρίου: «Το κόστος για μας είναι απαγορευτικό. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε μια τόσο μεγάλη δαπάνη».
Το κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου κατασκευάστηκε ως προπονητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κόστισε 5,5 εκατ. ευρώ αλλά δεν έχει λειτουργήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα