Πανεπιστημιακή «παρέμβαση» στην ξιφασκία

12:33 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η επιστημονική «παρέμβαση» σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την προπονητική στην ξιφασκία, αλλά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την προσεχή 4ετία, ήταν τα δύο θέματα της ατζέντας που περιλάμβανε η Γ΄ Συνδιάσκεψη των προπονητών/στελεχών του αθλήματος.

Η πρωτοβουλία οργάνωσης της συνάντησης ανήκει στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ,

με την ευκαιρία των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης Ανδρών «27ο Ακρόπολις».

Στη συνεύρεση αυτή υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Συνολικά έδωσαν το παρών 44 άτομα, προπονητές (σωματείων και προπονητικών Κέντρων της Ομοσπονδίας), αλλά και μέλη της τεχνικής επιτροπής (Κοντοχριστόπουλος) και του Δ.Σ της ΕΟΞ (Γουσόπουλος), γεγονός που υπογραμμίζει και το ζωηρό ενδιαφέρον της. Η ενημέρωση είχε να κάνει με τεχνικά και οργανωτικά θέματα για τις νέες μεθόδους προθέρμανσης, καθώς και στην πρόταση του νέου σχεδιασμού της ΕΟΞ για την περίοδο 2013-16.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα, η φιλοσοφία σχεδιασμού και η δομή του παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές σε σχέση με εκείνο που ολοκληρώνεται. Οι μεταβολές αυτές, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο (επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ) Χάρης Τσολάκης, που ήταν και ο εισηγητής «κρίνονται απολύτως αναγκαίες από τα νέα οικονομικά δεδομένα στην πατρίδα μας, αλλά και την απόδοση των αθλητών μας κατά την προηγούμενη 4ετία». Η τελική πρόταση, πάντως, θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα