Παίζει... μπάλα στο Euro και η Χρυσή Αυγή! (photos)

Αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής, που ανήκουν στο σύνδεσμο φιλάθλων της Εθνικής μας ομάδας, «Γαλάζια Στρατιά», αναμένεται να βρεθούν στην Πολωνία, για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα στο Euro 2012.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχει κάνει η εφημερίδα «Έθνος», καθοδηγητής θεωρείται ότι θα είναι ο εκλεγείς με τον εθνικιστικό σύνδεσμο Χρυσή Αυγή,

Ηλίας Παναγιώταρος και αυτό το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εξαγωγή εθνικιστών οπαδών στην Πολωνία δρομολογεί η Γαλάζια Στρατιά, το παράρτημα της Χρυσής Αυγής που δρα και στρατολογεί νέους στα γήπεδα», κάτι που έχει κάνει την ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα βρεθεί στην Πολωνία, να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τη δράση της Γαλάζιας Στρατιάς, η οποία έχει συμπληρώσει περισσότερα από 10 χρόνια δράσης. Αναφέρεται ότι η δράση της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο σύνδεσμος δημιουργήθηκε στο Παγκράτι, μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για την ίδρυση της Γαλάζιας Στρατιάς ήταν οι αγώνες της Ελλάδας με την Αλβανία, που έγιναν το 2000 και κάποιοι Αλβανοί είχαν κάψει ελληνικές σημαίες. Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει τότε και φέιγ βολάν που έγραφαν: «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ». Πρόεδρος του συνδέσμου ανέλαβε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δήλωνε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τον Νοέμβριο του 2001 μέλη της Γαλάζιας Στρατιάς έκαναν πορεία στα γραφεία της ΕΠΟ, που τότε ήταν στη Συγγρού και έκαψαν τουρκική σημαία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης με την Τουρκία για το Euro 2008.

Από το Euro 2004 και μετά τα μέλη του συνδέσμου αυξήθηκαν, ενώ τον Μάρτιο του 2007, στον αγώνα με την Τουρκία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο ναζιστικός χαιρετισμός μελών της Γαλάζιας Στρατιάς, προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο. Επίσης, υπήρχαν φέιγ βολάν που έγραφαν: «Τούρκοι, Μογγόλοι, δολοφόνοι», αλλά και πανό: «Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Κωνσταντινούπολη».

Από τότε, η Γαλάζια Στρατιά δίνει συνεχώς το «παρών» στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, όπως στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, όπου είχαν... στρατοπεδεύσει με σκηνές σε κεντρική πλατεία της πόλης που έπαιζε η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα