«Ούτε για την Μπαρτσελόνα, δεν θα άλλαζα τον Ολυμπιακό!»

Κάνοντας ελάχιστες ντρίπλες, όπως άλλωστε αρμόζει και στον ρόλο του μέσα στο γήπεδο, ο Πάμπλο Ορμπάιθ ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές του εαυτού του και της προσωπικής του ζωής κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Stadio by Metro», απαρνούμενος ακόμα και την Μπαρτσελόνα για τα… μάτια του Ολυμπιακού!

Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στην κρίσιμη σημερινή (19/10) αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ στο «Καραϊσκάκης» τονίζοντας πως η νίκη είναι μονόδρομος εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός

βελτιώνεται διαρκώς, στις μέχρι τώρα εμπειρίες του από την Ελλάδα, στον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και στους φίλους του Ολυμπιακού για τους οποίους νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάμπλο Ορμπάιθ:

-Πάμπλο, γιατί βρίσκεσαι στην Ελλάδα;

«Γιατί ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει περίεργες στροφές. Εμένα μου παρουσιάστηκε μια πολύ όμορφη ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκα και, αλήθεια, είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ»

-Είναι αλήθεια δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αφήνει τη χώρα του μετά από τόσα χρόνια και να εγκαθίσταται σε άλλη;

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή και όμορφη εμπειρία και είχα την τύχη να μπορέσω να τη ζήσω και μάλιστα στην Ελλάδα, η οποία πιστεύω ότι είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Νιώθω πραγματικά πολύ άνετα εδώ όπως άλλωστε και η οικογένειά μου. Μας αρέσει πολύ»

- Σε αγωνιστικό επίπεδο; Το πρωτάθλημα πώς σου φαίνεται;

«Ουσιαστικά έχει μόλις μερικές αγωνιστικές που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και νομίζω ότι σε αυτό συμμετέχουν καλές ομάδες, με αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Εμείς θα παλέψουμε για να το κατακτήσουμε»

-Σου αρέσει να παίζεις για τον Ολυμπιακό;

«Ναι, αισθάνομαι καλά. Όπως είπα και πριν όμως, δεν πάει πολύς καιρός που ξεκινήσαμε τα επίσημα ματς και πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Εύχομαι να ισχύσει το ίδιο και για μένα»

-Τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή να συμμετέχει για το Champions League;

«Θεωρώ ότι το Champions League είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που υπάρχει και σίγουρα σε εμάς τους ποδοσφαιριστές , αρέσει πολύ να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο γίνεται. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μας το προσφέρει αυτό και είμαστε υπερήφανοι»

Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του με ένα παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ για το Champions League. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό για την ομάδα;

«Είναι σημαντικό να ξεκινάς καλά και εμείς δεν το καταφέραμε. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε πολλούς μήνες να αγωνιστεί σε επίσημο ματς και αυτό αναπόφευκτα διακρίνεται. Θεωρώ πάντως ότι η ομάδα βελτιώνεται σταδιακά. Πιστεύω ότι στο παιχνίδι με την Αρσεναλ παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι και σίγουρα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια»

- Πιστεύεις ότι η ομάδα σε εκείνο το ματς άξιζε κάτι περισσότερο;

«Αλήθεια πιστεύω πως ναι. Θα έπρεπε να είχαμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Έτσι δεν είναι; Όμως τι να γίνει; Αυτό ε

Keywords
Τυχαία Θέματα