Ουσία και θέαμα και στα play off από τον Ολυμπιακό (photos)

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα του ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ για τις δύο ομάδες με 81-53 και έκανε το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτά του στη φετινή σεζόν. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκλεβαν μπάλες και έτρεχαν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολα

καλάθια, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης έβρισκε εύκολα… πλεκτό από τη γραμμή των 6,75μ. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγείται με 34-6. Στη συνέχεια ο «Ντούντα» άλλαξε τη βασική του πεντάδα, ωστόσο η εικόνα δεν άλλαξε με τον Πέρο Άντιτς να παίρνει τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη και να είναι ιδιαίτερα εύστοχος από τη γραμμή του τριπόντου. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα με αποτέλεσμα το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρωθεί με 57-21 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να μειώσει τη διαφορά και να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στο τρίτο δεκάλεπτο με 16-15, ωστόσο η διαφορά δεν κατέβηκε ιδιαίτερα, παρά το γεγονός πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκίμασε και κάποια άλλα σχήματα και χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 72-37, ενώ η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο «Ντούντα» χρησιμοποίησε και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, προσπαθώντας να τον βάλει στο κλίμα του συλλόγου ενώ το τελικό 81-53 έδωσε στον Ολυμπιακό μία εύκολη νίκη, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν ακόμη μία, προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18 (4), Σπανούλης 12 (3), Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 4 (1), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγγερς 3 (1), Αράπης 2, Άλεξιτς 6 (1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 5, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 7, Καλαμπάκας 7 (1), Τσακαλέρης 4.

θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του Onsports όπως σας την μετέφερε...

Keywords
Τυχαία Θέματα