Ντι Ματέο: «Παραλίγο να γίνω… χασάπης!»

Μια ανάσα από το να γίνει… χασάπης έφθασε ο τεχνικός της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ωστόσο - χάρις στον πατέρα του που τον προέτρεψε να σπουδάσει – τον κέρδισε τελικά το ποδόσφαιρο!

«Δεν το έχω πει ποτέ πουθενά αλλά όταν ήμουν 16 ετών είχα γίνει μαθητευόμενος χασάπης. Πήγαινα για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια τα παράτησα. Δεν μπορούσα να αντέξω τη σκέψη πως θα το έκανα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Για να είμαι ειλικρινής βοηθούσα στο κρεοπωλείο πριν γίνω μαθητευόμενος οπότε ήξερα να χρησιμοποιώ τον μπαλτά», αποκάλυψε για τα παιδικά του χρόνια στην Ελβετία ο πρώην

διεθνής Ιταλός και νυν τεχνικός στο βρετανικό περιοδικό «Four Four Two», συμπληρώνοντας:

«Ο πατέρας μου με προέτρεψε να σπουδάσω και να μην γίνω χασάπης. Ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν πήγε στον χασάπη και του εξήγησε πως δεν πρόκειται να συνεχίσω».

Πλέον ο Ντι Ματέο που έκανε σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης με Λάτσιο, Τσέλσι, αλλά και εθνική Ιταλίας, αντικατέστησε έστω και προσωρινά τον Αντρέ Βίλας Μπόας στον πάγκο των «μπλε», ωστόσο η μεγαλύτερή του μετάνοια δεν είναι άλλη από την απόφασή του να πουλήσει το σπίτι του στο Λονδίνο, όταν αρχικά αποχώρησε από την Τσέλσι το 2002!

«Αυτό για το οποίο μετανιώνω είναι ότι πούλησα το διαμέρισμα μου στο Σάουθ Κένσινγκτον αφού έφυγα από την Τσέλσι. Από τότε η τιμή του έχει ανέβει πολύ!».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Ντι Ματέο, σε 13 ματς στην άκρη του πάγκου της Τσέλσι μετράει μόλις μία ήττα, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (18/04) οδήγησε τους Λονδρέζους σε νίκη (1-0) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και αήττητης στο φετινό Champions League, Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», την ίδια ώρα που η Τσέλσι έχει προκριθεί και στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, του Κυπέλλου Αγγλίας, κάνοντας τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να σκέφτεται σοβαρά την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία…

Keywords
Τυχαία Θέματα