Όταν ο Σαλπιγγίδης μπορεί να υποστηριχτεί ως φορ

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στην Ιρλανδία αποζημιώνοντας κυρίως τον κόσμο που τον ακολούθησε αλλά και αυτούς που έμεινε στην Ελλάδα και περίμενε να παραιτηθεί ο GAP.

Το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ ήταν απίστευτα καλό σε όλους τους τομείς και αυτό έγινε απλά γιατί ο Μπόλονι έστησε ορθολογικά την ομάδα του και βέβαια, οι παίκτες του συμμετείχαν στο παιχνίδι

Η

αλήθεια είναι πως όταν η τετράδα της επίθεσης, με τους Γεωργιάδη, Βιεϊρίνια, Φωτάκη και Σαλπιγγίδη έχει κέφια, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αλήθεια είναι επίσης πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει επτά και οκτώ γκολ σήμερα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο του έλλειψε η ρέντα.

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Σαλπίγγίδης με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα έντεκα ευρωπαϊκά με τον ΠΑΟΚ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της ομάδας. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθεί και ο ίδιος ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει σε αυτή την ομάδα. Πως με βασικό άξονα αυτόν κινήθηκε η διοίκηση να ελληνοποιήσει την ομάδα και πως αυτόν προορίζει για μελλοντικό αρχηγό της.

Ο Σαλπιγγίδης μας θύμισε επίσης πως είναι φορ. Το πόσο καλύτερα κινείται στους χώρους από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του, το πώς έχει την αίσθηση του γκολ σε πρώτο χρόνο, το πώς μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ομάδα του.

Ο σέντερ φορ Σαλπιγγίδης, αν υποστηριχτεί καλά από τους συμπαίκτες του όπως σήμερα, είναι εύκολο να προχωρήσει σε μία σεζόν χωρίς κραδασμούς και ψυχολογικές διακυμάνσεις.

Όσον αφορά στα πρόσωπα, ο Γιώργος Γεωργιάδης αξίζει ιδιαίτερης μνείας, αφού από αυτόν ξεκίνησε με κλέψιμο το δεύτερο γκολ, ενώ το τρίτο ήταν δικιά του εξαιρετική ασίστ. Ο 24χρονός είναι παίκτης εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει σε αυτόν και δεν γίνεται ο ρόλος του να έρχεται μόνο από τον πάγκο.
Σε πρόσωπα μπορούμε να μείνουμε και άλλα, όπως η επιστροφή του Βιεϊρίνια στις καλές εμφανίσεις παρότι ήταν εξαιρετικά άτυχος, η εύρεση αγωνιστικού ρυθμού από τον Λαζάρ και ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι του Μαλεζά.

Μπορούμε να πούμε πως στις λεπτομέρειες φάνηκε πως ο Χαλκιάς δεν είναι καλά, πως ο Λίνο δεν πήρε πρωτοβουλίες λόγω του τραυματισμού του και πως ο Αρίας είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ πάει να παίξει στο Λονδίνο εναντίον της Τότεναμ ως πρώτος στον όμιλό του.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ έχει δύο ευκαιρίες. Μία στο Λονδίνο, η οποία θα συνοδευτεί και με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αν τα καταφέρει και μία στη Τούμπα εναντίον της Καζάν.

Για έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει, διατήρησε το ευρωπαϊκό του αήττητα για περισσότερο από ένα χρόνο όταν το γκολ του Ρούμπεν στον Ελ Μαδριγάλ τον έστελνε στο καναβάτσο και έχει ψωμί ακόμη η Ευρώπη για αυτόν.

Αυτό που παραδοσιακά με φοβίζει, είναι η προσγείωση στη πραγματικότητα της χώρας. Το άμεσο ταξίδι στη Τρίπολη, χωρίς τις λύσεις του Μπόλονι να περισσεύουν, είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος. Και στην Ελλάδα οι σφαλιάρες μαζεύτηκαν πολλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα