Ώρα για μπάλα στη Δ’ Εθνική!

Καθυστέρησε σχεδόν ένα μήνα να ξεκινήσει, περιμένοντας τις εξελίξεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο έφτασε η στιγμή για τη σέντρα στη Δ’ Εθνική!

Φέτος το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής θα έχει μια ξεχωριστή λάμψη, καθώς φιλοξενεί στις τάξεις της ομάδες με φανέλα βαριά και μεγάλη ιστορία. Οι εξελίξεις με τα σκάνδαλα στις μεγάλες κατηγορίες, είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστούν πολλές ομάδες, κάποιες εκ των οποίων δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά στην ιστορία τους στις αλάνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Το Onsports σας

θυμίζει ποιες είναι οι… πρωτάρες στη Δ’ Εθνική, είτε επειδή «έπεσαν» από τα ψηλά για πρώτη φορά, είτε επειδή ανέβηκαν σε αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Είναι 20 ομάδες που ελπίζουν να αφήσουν το στίγμα τους…

Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν για πρώτη φορά ο πρωταθλητής Εβρου, Αετός Αρριανών και ο πρωταθλητής Καβάλας, Αρης Ακροποτάμου, όσο και η Καβάλα που υποβιβάστηκε από τη Super League.

Ο Ηρακλής στην 100χρονη ιστορία του δεν είχε αναγκαστεί ποτέ να αγωνιστεί ποτέ στη Δ’ Εθνική και τελικά λόγω δικαστικών διαμαχών, δήλωσε συμμετοχή για πρώτη φορά στον 2ο όμιλο. Εκεί θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση οι ΠΑΟΚ Γιαννιτσών, καθώς και οι πρωταθλητές Μακεδονίας, Ολυμπιακός Κυμίνων και Δόξα Πενταλόφου.

Στον 3ο όμιλο, τέσσερις είναι οι πρωτάρες ομάδες. Η Ακαδημία Πλαταμώνα θα είναι και η μόνη εκπρόσωπος της Πιερίας στην κατηγορία. Ο ΑΟ Περδίκκα πρωταθλητής Κοζάνης, ο Ακρίτας Αχλάδας της Φλώρινας και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας της Ημαθίας, συμπληρώνουν το… καρέ.

Στον 5ο όμιλο, η Ομόνοια Πέτρας από την Άρτα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση, ενώ στον 6ο όμιλο ο ΠΦΟ Πανόπουλου θα πάρει το βάπτισμα του πυρός. Στον 7ο όμιλο, η Ενωση Άσπρα Σπίτια από τη Βοιωτία και η Κύμη από την Εύβοια δεν έχουν ξανααγωνιστεί στη Δ’ Εθνική, ενώ πρωτάρηδες είναι και οι Τράχωνες στον 8ο όμιλο.

Στον 9ο όμιλο, η Μικρασιατική της Χίου αποφάσισε να ζήσει την εμπειρία της Δ’ Εθνικής για πρώτη φορά, ενώ ιστορική συμμετοχή είναι επίσης για τον Κυανό Αστέρα Βάρης και την Ολυμπιάδα Κερατσινίου. Τέλος, στον 10ο όμιλο, πρώτη εμφάνιση στην ιστορία του θα κάνει ο Ζαρός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στους 10 ομίλους:

Πρεμιέρα με σταρ την Καβάλα
Όπου κι αν παίζεις Ηρακλή…
Με ψήφο εμπιστοσύνης από την Ημαθία
Για την… Αναγέννηση στη Δ’ Εθνική
Γκεστ σταρ τα… Τρίκαλα
Με δύναμη από την Αχαΐα
Αναμνήσεις από τα παλιά
Με… εσάνς Football League ο 8ος όμιλος
Ο Πειραιάς στις... δόξες του!
Ξεκινούν οι μάχες της… Κρήτης

Παπακωνσταντίνου στο Onsports: «Πρεμιέρα με προβλήματα και… λάμψη»

Keywords
Τυχαία Θέματα