Όποτε, όπου και ό,τι θέλει

Αυτό που είδαμε το απόγευμα της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέδειξε αυτό που λέμε εδώ και πολύ καιρό.

Ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό, είναι η ομάδα που όποτε και όπου θέλει κάνει ό,τι θέλει. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα νικήσει εύκολα, ενώ οι «πράσινοι» γνωρίζοντας την ανωτερότητα τους επέστρεψαν από το -19 (61-42 στο 31ο λεπτό) και από καθαρό θέμα τύχης,

ή, εξωγενούς παράγοντα δεν έφυγαν με το ροζ φύλλο της νίκης. Εξάλλου, το τελευταίο σουτ του Μπατίστ στην εκπνοή με το σκορ στο 78-75, αρχικά μέτρησε για τρεις πόντους, πριν καθίσει η μπίλια των διαιτητών στο ...2! Και φυσικά χωρίς να καταλογισθεί το φάουλ του Πρίντεζη, ο οποίος χτύπησε το χέρι του Μπατίστ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται πως βρήκε ήρωες στα πρόσωπα των παικτών, που λογικά ο Παναθηναϊκός πήρε ρίσκο ν’ αφήσει τα σουτ τους, (βλέπε Μάντζαρη, Άντιτς και Λο), ενώ το «τριφύλλι» έκανε το χειρότερο ίσως πρώτο ημίχρονο στην Ομπράντοβιτς εποχή, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει με τον Ζοτς να ...κλειδώνει στη θέση του, τον προπονητή του Ολυμπιακού. Με τον Περπέρογλου στο «4» και με απίστευτη διαχείριση του χρόνου και της κατάστασης, οδήγησε τους πράσινους στο 19-35 της τελευταίας περιόδου, διαφυλάσσοντας τουλάχιστον τη διαφορά, σε περίπτωση ισοβαθμίας. Από την άλλη ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί δεν έκαναν φάουλ οι ερυθρόλευκοι στην τελευταία φάση με τη διαφορά στο +3!

Μπατίστ, Λόγκαν (εξαιρετική άμυνα στον Σπανούλη) και Περπέρογλου ήταν θετικότατοι, ενώ ο Βουγιούκας ήταν το σημείο αναφοράς στο δεύτερο μέρος, με τον Σάρας να τον τροφοδοτεί σωστά. Μεγάλη συνεισφορά και του Σάτο στην ανατροπή, όπως και του κατά τ’ άλλα μέτριου Διαμαντίδη.

Απαράδεκτος για ακόμη ένα ματς του Παναθηναϊκού ο Σπύρος Γκόντας που αποτελεί πλέον ...κόκκινο πανί για τους Πρωταθλητές, που δε θέλουν να ακούν ούτε τ’ όνομα του. Εξάλλου, η φάση του 34’, όταν αντί για πεντακάθαρο αντιαθλητικό φάουλ του Χάινς στον Βουγιούκα (το σκορ στο 65-53) χρέωσε με τεχνική ποινή τον Σάρας, τα λέει όλα.

ΥΓ: Για την τελευταία φάση μετά από πολλά ριπλέι φαίνεται πως η σωστή απόφαση είναι γκολ – φάουλ (δίποντο) του Μπατίστ. Αυτό, ωστόσο, μικρή σημασία έχει καθώς δεν βλέπω πως μπορεί να χάσει ο Παναθηναϊκός τρία ματς στους τελικούς, ανεξαρτήτως έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα