Όλα ανοιχτά στη Γαλλία

Με επτά αγωνιστικές να μένουν για το τέλος του Σαμπιονά και τη Μονπελιέ να βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την Παρί Σεν Ζερμέν, όλα είναι ανοιχτά στη «μάχη» του τίτλου.

Ένα από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης που οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, είναι αυτό της Γαλλίας. Κάτι που αποδεικνύεται κάθε χρόνο. Πέρυσι, η Λιλ ήταν εκείνη που πανηγύρισε, ωστόσο φέτος βρίσκεται ήδη

δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Στο… ρόλο της έχουν μπει οι Μονπελιέ και Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λουί Νικολέν δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της πρωτάθλημα και ο τελευταίος της τίτλος ήταν το 1991, όταν είχε αναδειχθεί κυπελλούχος.

Φέτος, έχει κάνει τρομερή χρονιά και επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, βρίσκεται πολύ κοντά στο… θαύμα. Απέχει τρεις βαθμούς από την Παρί Σεν Ζερμέν και θα πρέπει να διατηρήσει τη ψυχραιμία της μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσει.

Το πρόγραμμά της, είναι ανάλογα δύσκολο με αυτό της αντιπάλου της. Έχει τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις με αρκετά υπολογίσιμους αντιπάλους (Λοριάν, Τουλούζ, Ρεν και Οσέρ), ενώ και τα παιχνίδια στο γήπεδό της, κρύβουν δυσκολίες, όπως είναι αυτό με τη Λιλ για την προτελευταία αγωνιστική της σεζόν. Κατά τα άλλα, θα φιλοξενήσει και τις Βαλενσιέν και Εβιάν και αν θέλει να κατακτήσει τον τίτλο θα πρέπει να επικρατήσει επί των συγκεκριμένων αντιπάλων.

Αρκετά ντέρμπι

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ίσως λίγο περισσότερο δύσκολο έργο, ωστόσο έχει και αρκετά καλύτερες μονάδες για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των αναμετρήσεων. Το πρόγραμμά της ξεκινά με την εξόρμηση στο «Αμπέ Ντεσάν» απέναντι στην Οσέρ που καίγεται για βαθμούς, ενώ στη συνέχεια αντιμετωπίζει και τη Λιλ στο «Μετροπόλ» στο δυσκολότερό της παιχνίδι μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Κατά τα άλλα, θα φιλοξενηθεί και από τις Βαλενσιέν και Λοριάν.

Στο γήπεδό της, θα αντιμετωπίσει τη Σοσό (θέλει παραμονή) και τη Σεντ Ετιέν, με την προτελευταία αγωνιστική, να τη βρίσκει αντιμέτωπη με τη Ρεν, που ίσως να είναι αδιάφορη στο συγκεκριμένο σημείο.

Μονπελιέ

66

Λοριάν*

Βαλενσιέν

Τουλούζ*

Εβιάν

Ρεν*

Λιλ

Οσέρ*

Παρί

63

Οσέρ*

Σοσό

Λιλ*

Σεντ Ετιέν

Βαλενσιέν*

Ρεν

Λοριάν*

* Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα