Έχει «καθαρίσει» η Ντόρτμουντ

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ντόρτμουντ θα είναι η πρωταθλήτρια στη Γερμανία, καθώς θέλει δύο νίκες στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα για να τερματίσει πρώτη.

Μεσοβδόμαδα, διεξήχθη το σημαντικότερο παιχνίδι για τη Μπουντεσλίγκα, με την Ντόρτμουντ να φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου. Ο νικητής της αναμέτρησης, ουσιαστικά θα κατακτούσε και τον τίτλο και στην περίπτωση αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που επικράτησαν 1-0 με τέρμα του Ρόμερτ Λεβαντόφσκι και ξέφυγαν στους έξι βαθμούς από τους Βαυαρούς, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος

της σεζόν.

Έτσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στη Γερμανία και να κάνει κάτι που είχε να πετύχει από τη διετία 1995-97 όταν διέθετε τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος που είχε κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Μόνο με «αυτοκτονία»

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Μπάγερν Μονάχου δεν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Η Ντόρτμουντ στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, θέλει δύο νίκες για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Αρχικά, ξεκινάει από τη «Φέλτινς Αρένα» απέναντι στη Σάλκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Γερμανίας. Αν περάσει νικηφόρα από το συγκεκριμένο γήπεδο, ουσιαστικά πανηγυρίζει το πρωτάθλημα. Ακόμα και με ήττα, όμως, μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στα επόμενα τρία παιχνίδια, όπου αντιμετωπίζει τις Γκλάντμπαχ, Καϊσερσλάουτερν και Φράιμπουργκ.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Γιουπ Χάινκες το πρόγραμμά της δεν είναι και τόσο εύκολο. Αρχικά, φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Μάιντζ, ενώ μετά φιλοξενείται από τη Βέρντερ Βρέμης που «καίγεται» για βαθμούς. Στη συνέχεια, υποδέχεται την επίσης φορμαρισμένη Στουτγκάρδη, για να κλείσει τις υποχρεώσεις της, εκτός έδρας απέναντι στην Κολωνία που θα... καίγεται κι αυτή για βαθμούς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Ντόρτμουντ

69

Σάλκε*

Γκλάντμπαχ

Καϊσερσλάουτερν*

Φράιμπουργκ

Μπάγερν Μονάχου

63

Μάιντζ

Βέρντερ *

Στουτγκάρδη

Κολωνία*

* Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα