Οι προβλέψεις του φιλέ και της πισίνας

Οι αρχηγοί των ομάδων βόλεϊ και πόλο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μοιράζονται με το Onsports τις σκέψεις και τις προβλέψεις τους για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Μαθημένοι στα ντέρμπι «αιωνίων», όχι παρακολουθώντας από την… εξέδρα, αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο φιλέ και την πισίνα, οι αρχηγοί των ομάδων βόλεϊ του Ολυμπιακού

και του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Ανδρεάδης και Σωτήρης Πανταλέων, καθώς και οι ομόλογοί τους στο πόλο, Τάσος Σχίζας και Γιώργος Τσόκας, μοιράζονται με το Onsports τις προβλέψεις τους ενόψει του ποδοσφαιρικού ντέρμπι.

Ανδρεάδης: «Κλειδί η έδρα»

Στο πλεονέκτημα της έδρας στάθηκε ο κεντρικός των «ερυθρολεύκων», Ανδρέας Ανδρεάδης: «Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη είναι πολύ καλός, πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυνατή έδρα, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Σε αντίθεση με τους «πράσινους», που έχουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στραμμένο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός διεκδικεί ακόμα την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Champions League, που είναι ένα κίνητρο παραπάνω τη φετινή σεζόν, αλλά τον κουράζει και περισσότερο, αφού έχει πιο πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για το πλεονέκτημα της έδρας, όμως, δίνω ένα προβάδισμα στην ομάδα μου». ¨

Σύμφωνα με τον διεθνή παίκτη, το πάθος και η ένταση θα παίξουν βασικό ρόλο στο ματς: «Ευελπιστώ ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και για το γεγονός ότι θέλει τη νίκη πιο πολύ, θα έχει περισσότερο πάθος στο γήπεδο. Σε τέτοιου είδους αγώνες δε μετράνε τόσο τα ονόματα και οι τακτικές, όσο το πάθος και η ένταση, δίνεις τουλάχιστον 20% παραπάνω από ό,τι σε… κανονικά παιχνίδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι».

Πανταλέων: «Τζίμπουρ και Λέτο ο λόγος να το δούμε»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων δίνει μοιρασμένες πιθανότητες στις δυο ομάδες, ελπίζει ωστόσο ότι η ομάδα του θα κάνει τη… ζημιά στο «Γ. Καραϊσκάκης»:
«Θεωρώ ότι το ντέρμπι αυτό γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες από την άποψη ότι και οι δυο ομάδες βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι φορμαρισμένοι και αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες στο γήπεδο θα μπορέσουν να αναπτύξουν το ταλέντο τους», είπε ο κεντρικός του «τριφυλλιού» και εξήγησε:
«Είτε είσαι γηπεδούχος, είτε φιλοξενούμενος η τεταμένη ατμόσφαιρα σε επηρεάζει αρνητικά, όταν είναι πολιτισμένη όμως και μπορούν οι αθλητές να αφοσιωθούν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Περιμένω ότι θα γίνει ωραίο παιχνίδι. Όλα ξεκινούν από το 50-50, αυτός άλλωστε είναι ο νόμος σε όλα τα αθλήματα.

Αν μπορούμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, σίγουρα ο Ιμπαγάσα αν παίξει θεωρείται ο παίκτης-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό ενώ σίγουρα υπάρχει και η ιδιατερότητα ότι και οι δυο τερματοφύλακες (Καπίνο-Μέγιερι) είναι πρωτάρηδες σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Τζιμπούρ που είναι παίκτης ψυχολογίας, αλλά και ο Λέτο για τον ΠΑΟ είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα