Οι Πάκερς και οι... υπόλοιποι

Συμπληρώθηκε η δωδέκατη από τις 17 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος του NFL, αλλά τα περισσότερα... μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

Παρουσία στα play off έχουν ήδη εξασφαλίσει με το αήττητο τους οι κάτοχοι του Super Bowl, Γκριν Μπέι Πάκερς. Επίσης, οι Σαν Φρανσίσκο 49ερς έχουν «δέσει» την πρώτη θέση του δυτικού ομίλου του NFC.

Από εκεί και πέρα, όμως, επικρατεί... χάος.

Σημαντικό προβάδισμα έχουν οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς στην Ανατολή του AFC, αλλά οι Νιου Γιορκ Τζετς και οι Μπάφαλο Μπιλς τους ακολουθούν βαθμολογικά και διεκδικούν μία από τις δύο wild cards πέρα από την ανατροπή των «πατριωτών». Στον βόρειο όμιλο φαίνεται πως θα προκριθούν δύο από τους Μπάλτιμορ Ρέιβενς, Πίτσμπουργκ Στίλερς και Σινσινάτι Μπένγκαλς, αλλά χωρίς να υπάρχει περιθώριο... προβλέψεων.

Ο νότιος όμιλος του AFC μοιάζει αρκετά με τον ανατολικό, αλλά δεν υπάρχει τρίτη ομάδα στο «κόλπο». Οι Χιούστον Τέξανς προχωρούν για play off, ενώ οι Τενεσί Τάιτανς διεκδικούν την είσοδο μέσω της wild card. Στην Δύση αναμένεται μάχη ανάμεσα στους Όκλαντ Ρέιντερς και τους Ντένβερ Μπρόνκος τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

Το ίδιο προβλέπεται για τον ανατολικό όμιλο του NFC, στον οποίο οι Ντάλας Κάουμποϊς έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Νιου Γιορκ Τζάιντς. Τέλος, οι Νιου Ορλίνς Σέιντς φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον μία wild card, αλλά οι Ατλάντα Φάλκονς απειλούν την πρωτιά τους στον νότιο όμιλο, ενώ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μία θέση από το «παράθυρο» στην post-season.

Παρακάτω οι βαθμολογίες όλων των ομίλων:

AFC

Ανατολικός Όμιλος
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς 8-3
Νιου Γιορκ Τζετς 6-5
Μπάφαλο Μπιλς 5-6
Μαϊάμι Ντόλφινς 3-8

Βόρειος Όμιλος
Μπάλτιμορ Ρέιβενς 8-3
Πίτσμπουργκ Στίλερς 8-3
Σινσινάτι Μπένγκαλς 7-4
Κλίβελαντ Μπράουντς 4-7

Νότιος Όμιλος
Χιούστον Τέξανς 8-3
Τενεσί Τάιτανς 6-5
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς 3-8
Ιντιανάπολις Κολτς 0-11

Δυτικός Όμιλος
Όκλαντ Ρέιντερς 7-4
Ντένβερ Μπρόνκος 6-5
Κάνσας Σίτι Τσιφς 4-7
Σαν Ντιέγκο Τζάρτζερς 4-7

NFC

Ανατολικός Όμιλος
Ντάλας Κάουμποϊς 7-4
Νιου Γιορκ Τζάιντς 6-5
Φιλαδέλφεια Ιγκλς 4-7
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς 4-7

Βόρειος Όμιλος
Γκριν Μπέι Πάκερς 11-0
Σικάγο Μπέαρς 7-4
Ντιτρόιτ Λάιονς 7-4
Μινεσότα Βάικινγκς 2-9

Νότιος Όμιλος
Νιου Ορλίνς Σέιντς 8-3
Ατλάντα Φάλκονς 7-4
Τάμπα Μπέι Μπουκανίερς 4-7
Καρολάινα Πάνθερς 3-8

Δυτικός Όμιλος
Σαν Φρανσίσκο 49ερς 9-2
Σιάτλ Σίχοκς 4-7
Αριζόνα Κάρντιναλς 4-7
Σέιντ Λούις Ραμς 2-9

Στα play off προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι της κάθε λίγκας (AFC, NFC). Εκκρεμούν πέντε ακόμα αγωνιστικές (13η μέχρι την 17η), στις οποίες θα κριθούν όλες οι θέσεις των play off.

Keywords
Τυχαία Θέματα