Οι «νηστείες» του Χαριστέα και η «αφλογιστία» 175 ημερών!

Τα γκολ δεν αποτελούν μονάχα την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, αλλά και την «τροφή» των επιθετικών. Ο Αγγελος Χαριστέας «έπειτα» από «νηστεία» - ρεκόρ 175 ημερών (!) στο Αγρίνιο, επέστρεψε στις… χορταστικές εμφανίσεις και στην επαφή με τα δίχτυα. Το Onsports καταγράφει καρέ- καρέ ανά σεζόν, όλες τις «ανομβρίες» της καριέρας του εντός και εκτός συνόρων.

Ο μεγάλος Ιαν Ρας είχε πει κάποτε, «οποιονδήποτε επιθετικό και να ρωτήσετε ποιο είναι το καλύτερο

γκολ που πέτυχε, όλοι θα απαντήσουν το επόμενο».

Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του Ουαλλού και άλλοτε μέγιστου γκολτζή των ευρωπαϊκών γηπέδων, στην περίπτωση του Αγγελου Χαριστέα, το καλύτερο γκολ δεν είναι το επόμενο αλλά το τελευταίο και πιο… φρέσκο!

Ο «Χάρι» όχι μόνο φουσκώνει τα στήθη και καμαρώνει για την γκολάρα που πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι του Παναιτωλικού κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά έχουμε την αίσθηση πως θα΄χει βάλει ήδη το DVD της συγκεκριμένης αναμέτρησης κάτω από το μαξιλάρι του! Για να το «βλέπει» όχι μόνο στον ξύπνιο του, αλλά και στον ύπνο του, έπειτα από 175 δύσκολα μερόνυχτα.

Ο 31χρονος παίκτης, δεν περνούσε τελευταία τις καλύτερες ημέρες του στο Αγρίνιο, έπειτα από την έντονη αμφισβήτηση για την αγωνιστική του προσφορά και τα όσα φέρεται να δήλωσε για την κουλτούρα που υπάρχει ή δεν υπάρχει στο... DNA της πόλης του Αγρινίου.

Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη πραγματοποίησε το πολυπόθητο «ρεκτιφιέ» στην σχέση του με το γκολ και μετά από σχεδόν μισό χρόνο «φαγούρας», επανασυνδέθηκε με τα δίχτυα.

Οι 175 ημέρες «νηστείας» ( εννοώντας το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το προτελευταίο μέχρι το τελευταίο γκολ) στο Αγρίνιο, συνιστούν αρνητικό ρεκόρ καριέρας. Ακολουθεί η «αφλογιστία» των 148 ημερών στον Αρη την σεζόν 1999-2000 των 105 ημερών την περίοδο 2005-06 στον Αγιαξ και τον 94 ημερών την σεζόν 2003-04 στην Βέρντερ Βρέμης.

Το Onsports παρουσιάζει αναλυτικά ανά χρονιά, το τάιμινγκ στο οποίο ο Χαριστέας άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα, ποιο ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι ωσότου να πατήσει την εντολή «refresh» και να επανέλθει στα γκολ, αλλά και τα συνολικά του τέρματα με τις ομάδες στις οποίεα αγωνίστηκε.

ΣΕΖΟΝ 1997- 98
ΟΜΑΔΑ: Αρης
ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ: 18/5/98
«REFRESH»: 5 ημέρες
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ: 2
Στην παρθενική του σεζόν με την φανέλα Αρη, σκόραρε για πρώτη φορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εδεσσαϊκό στις 18 Μαίου για το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Το επόμενο προσωπικό του τέρμα, καταγράφηκε μόλις μετά από πέντε ημέρες, στο εντός έδρας παιχνίδι των «κιτρίνων» με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΣΕΖΟΝ 1998-99 (Α)
ΟΜΑΔΑ: Αρης
ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ: 29/8/98
«REFRESH»: 84 ημέρες
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ: 4
Με δύο γκολ που έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, ο Αρης… έστησε σημαία στην Τούμπα και κατέκτησε εμφατική νίκη (4-1) στο «clasico» της Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες πριν από την ημερολογιακή «δύση» του καλοκαιριού.
Στις 27 Σεπτεμβρίου έγραψε στο… κοντέρ το δεύτερο του γκολ κόντρα στην Καβάλα στο «Α

Keywords
Τυχαία Θέματα