Οι επόμενες κινήσεις για τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στον Άγιο Κοσμά ενόψει της πώλησης των εγκαταστάσεων σε ξένους επενδυτές.

Για τις προθέσεις αντίδρασης στο σχέδιο της Πολιτείας να πουλήσει τον Άγιο Κοσμά σε ξένους επενδυτές ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις.
Αναλυτικά, το πλάνο του Δήμου, αλλά και οι απαιτήσεις του ΣΕΓΑΣ για το μέλλον των αθλητών:

«Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το σωματείο εργαζομένων του Αγίου Κοσμά, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των

ομοσπονδιών σχετικά με τις κινήσεις που έχουν προγραμματίσει να κάνουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιδράσουν στην πρόθεση της πολιτείας να πουλήσει τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού σε ξένους επενδυτές.

Το παρών στην συνάντηση έδωσε και αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, με τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο και τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Δημακό.

Με βάση τις προθέσεις της πολιτείας, οι εκτάσεις του Ελληνικού μαζί και το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά θα περάσουν σε χέρια ξένου επενδυτή. Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, την Πέμπτη (22/3) θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα «ανοίγει» την πόρτα στους επενδυτές και θα τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τα 6.200 στρέμματα, ενώ στις 30/3 λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελλοντικών επενδυτών.

Ο Δήμος την Πέμπτη έχει προγραμματίσει να διαμαρτυρηθεί έξω από την Βουλή.

Η ομοσπονδία δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθούν οι εκτάσεις του Ελληνικού και αν το επόμενο διάστημα οι αθλητές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη βάση τους. Ωστόσο η θέση της στο θέμα είναι συγκεκριμένη:

Σε ενδεχόμενη έξοδο των αθλητών από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ζητά είτε να μετακινηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ξενώνες σε χώρο μέσα στις εκτάσεις του Ελληνικού, είτε να μεριμνήσει η πολιτεία για τη δημιουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε άλλο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση οι νέες εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες προτού οι αθλητές αναγκαστούν να βγουν από τις υπάρχουσες στον Άγιο Κοσμά».

Keywords
Τυχαία Θέματα