Οι Έλληνες απέναντι στους Παγκόσμιους πρωταθλητές

Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών αντιμετωπίζει στις 21:30 την Ιταλία (ΕΤ-1 / Onsports), στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Έλληνες πολίστες αγωνίζονται στις 21:30 απέναντι στους Παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς, σε παιχνίδι με το οποίο πέφτει η «αυλαία» για την φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα έχει ήδη προκριθεί στην εξάδα –άρα και στο προολυμπιακό

τουρνουά του Έντμοντον- απομένει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσει στους ομίλους και ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Η πρώτη ομάδα από κάθε ομιλο περνά απευθείας στα ημιτελικά , στην προκειμένη περίπτωση η Ουγγαρία από τον δικό μας ομιλο και η Σερβία από τον Β’, δεν πρόκειται να χάσουν την πρωτιά, οπότε έχουν ήδη προκριθεί στις «4» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η δεύτερη ομάδα από τον α’ όμιλο παίζει με την τρίτη του β’, και η τρίτη του α’ με τη δεύτερη του β’, στα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια που θα δώσουν τα άλλα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά. Οπότε, το αποψινό αποτέλεσμα της Ελλάδας στο παιχνίδι με την Ιταλία είναι καθοριστικό για την ομάδα που θα βρούμε στη συνέχεια.

Για να δείτε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τη βαθμολογία, πατήστε ΕΔΩ.

Η παράδοση είναι εναντίον μας

Στο σύνολο των αγώνων (107) που έχει δώσει με την Ιταλία η Ελλάδα έχει μόλις 15 νίκες (τελευταία στις 27 Ιουλίου του 2008 σε φιλικό στην Ερμούπολη, 8-6), 8 ισοπαλίες και 84 ήττες. Τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, είχε δοθεί στις 22 Φεβρουαρίου πέρυσι στον Πειραιά (4-7) για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ.

Στη Μάλαγα (2008) και το Ζάγκρεμπ (2010) δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι αλλά στο Βελιγράδι (2006) χάσαμε και τα δύο ματς που παίξαμε (11-14 και 10-11).

Θυμηθείτε την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

Μάδησε... τις «τουλίπες» η Ελλάδα

Με το ένα πόδι στους «6» η Ελλάδα

Κόντεψαν να... πνίξουν τους Τούρκους

Δεν υπάρχει... Γολιάθ για αυτή την Ελλάδα

Διαβάστε ακόμα:

Τσαλκάνης: «Θέλουμε τη Γερμανία για… εκδίκηση»

Θα τα εκατοστίσει ο Καραμπέτσος

Πρώτος στη λίστα ο Μιράλης

Θυμηθείτε ακόμα:

Το αφιέρωμα του Onsports για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πατώντας ΕΔΩ

Για να διαβάσετε τη συνέντευξη του Γιώργου και Χρήστου Αφρουδάκη στο Onsports, πατήστε ΕΔΩ.

Στοιχεία για τους διεθνείς μας θα βρείτε στο θέμα: «Οι 13 ελπίδες του ελληνικού πόλο»

Επίσης, όλα τα θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό πόλο θα τα βρείτε στην νέα κατηγορία: «Ευρωπαϊκό 2012»


Keywords
Τυχαία Θέματα