Οι αντίπαλοι του Άρη

Αντιμέτωπος με τις άσημες Νίμπουργκ, Ρουντούπις και Γκαστέρα Φλέιμς θα τεθεί ο Άρης στο Γ’ Όμιλο του φετινού Eurocup.

Το Onsports σας σκιαγραφεί τους αντιπάλους των Θεσσαλονικιών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν μαζί τους, ως προς την ιστορία τους και τη «φανέλα». Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, για να έχουν επιτυχημένη πορεία στον όμιλο, είναι να αποδείξουν

και εντός παρκέ την ανωτερότητά τους.

Νίμπουργκ (Τσεχία)

Το μπασκετικό καμάρι της Τσεχίας θεωρείται η Νίμπουργκ κι όχι άδικα. Ιδρύθηκε το 1930 και είναι η γηραιότερη ομάδα της χώρας. Αν κι επί χρόνια αγωνιζόταν στις τοπικές κατηγορίες, η αλλαγή της διοίκησής της εν έτει 1997 της έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για να κάνει το βήμα παραπάνω. Αρχικά ανέβηκε στη Γ’ Κατηγορία, εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο στη Β’ και από το 2000 αγωνίζεται στην Α’ Εθνική. Από το 2004 κι έπειτα κατακτά τον εγχώριο τίτλο.

Η Νίμπουργκ έφθασε φέτος μία… ανάσα από την είσοδό της στους ομίλους της Ευρωλίγκας, αλλά αποκλείστηκε στον τελευταίο προκριματικό αγώνα της. Πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ στην Τσεχία, τερμάτισε 8η στην Αδριατική Λίγκα και έφθασε μέχρι τους «16» του Eurocup. Προπονητής της είναι ο Ισραηλινός Ρόνεν Γκίζμπουργκ και μεγάλα αστέρια της οι ντόπιοι Πάβελ Πούμπρλα και Πετρ Μπέντα. Σημαντικές βοήθειες παίρνει από τον Αμερικανό Τρε Σίμονς, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα, ενώ φέτος απέκτησε τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Λαμέιν Ουίλσον, με παραστάσεις από Ευρωλίγκα, και τον πόιντ γκαρντ, Γιουτζίν Λόρενς.

Πετρ Μπέντα

Σέντερ

Λάντισλαβ Σοκολόφσκι

Γκαρντ

Πάβελ Πούμπρλα

Φόργουορντ

Μίκαλ Κρέμεν

Γκαρντ

Ράντεκ Νέτσας

Φόργουορντ

Τρε Σίμονς

Γκαρντ

Τόμας Βίοραλ

Γκαρντ

Πάβελ Σλέζακ

Γκαρντ

Γιουτζίν Λόρενς

Γκαρντ

Λούκας Παλίζα

Φόργουορντ

Μάρτιν Μίκλοσικ

Σέντερ

Ντριου Νάιμικ

Σέντερ

Λαμέιν Ουίλσον

Φόργουορντ

Μάρτιν Κριζ

Φόργουορντ

Ρουντούπις (Λιθουανία)

«Πρωτάρα» στο Eurocup είναι η λιθουανική Ρουντούπις, που αποτελείται κυρίως από νεαρούς γηγενείς παίκτες. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1994, αρχικά με την ονομασία Πριένου Μπάνκας, και εδρεύει στην μόλις 11.000 κατοίκων πόλη Πριένου, στη Νότια Λιθουανία. Η 3η θέση που κατέκτησε στο περσινό πρωτάθλημα την οδήγησε στο φετινό Eurocup, ενώ εξίσου καλά τα πήγε πέρυσι και στη Βαλτική Λίγκα, καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Ωστόσο, έχασε την είσοδό της στο Φάιναλ Φορ μετά την ήττα της από τη Ρίγα, στα προημιτελικά.

Προπονητής της είναι ο Βιργκίνιους Σέσκους και μεγάλο αστέρι της ο Νταΐνιους Σαλένγκα. Τρεις παίκτες της δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη! Ο λόγος για τους Ντομάντας Σέσκους, Γκεντιμίνας Ορελίκας και Έντγκαρας Ζελιόνις. Με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου, η Ρουντούπις θέλει προσοχή και να μην υποτιμηθεί.

Γκεντιμίνας Ορελίκας

Γκαρντ

Άιντας Βισκόντας

Γκαρντ

Άρμινας Ουρ

Keywords
Τυχαία Θέματα