Οι αγγλογερμανικοί τελικοί του Champions League (videos)

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο μεγάλο τελικό του Champions League και το Onsports σας θυμίζει τι συνέβη στις προηγούμενες πέντε αγγλογερμανικές «μονομαχίες».

1975

Μπάγερν Μονάχου-Λιντς 2-0

Παρίσι

Στο «Παρκ Ντε Πρενς», η πρωταθλήτρια Ευρώπης της περασμένης σεζόν, αντιμετώπισε τη Λιντς,

σε ένα παιχνίδι όπου οι Άγγλοι ακόμη… διαμαρτύρονται!

Οι δυνατές «μονομαχίες» ήταν εκείνες οι οποίες κυριάρχησαν στην αναμέτρηση, με τη Λιντς να είναι καλύτερη, ενώ ο Γάλλος διαιτητής, Μισέλ Κιταμπζάν, δεν έδωσε δυο πέναλτι στα «παγώνια», στα οποία υπέπεσε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Αγωνιστικά, η Λιντς ήταν ανώτερη από τους Βαυαρούς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με τους Γερμανούς να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον Σεπ Μάιερ. Μάλιστα, η Λιντς κατάφερε να σκοράρει στο 63’, ωστόσο ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του… Μπεκενμπάουερ, κάτι το οποίο προκάλεσε επεισόδια στις εξέδρες από τους Άγγλους οπαδούς.

Τελικά η Μπάγερν κατάφερε να επικρατήσει με 2-0, με γκολ των Τόρστενσον στο 71ο λεπτό ακαι του Γκερντ Μίλερ δέκα λεπτά αργότερα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η Λιντς τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από την Ευρώπη για τα επεισόδια, ενώ η Μπάγερν τερμάτισε στην… 10η θέση στο πρωτάθλημα της.

{youtube}uHfwM-nCZvI{/youtube}

1977

Λίβερπουλ-Μπορούσια Γκλάντμπαχ 3-1

Ρώμη

Ο τελικός της Ρώμης το 1977, ήταν ο παρθενικός και για τις δυο ομάδες στο Champions League, ωστόσο είχαν… προηγούμενα από το 873, όταν είχαν αναμετρηθεί στο Κύπελλο UEFA, με τους «ρεντς» να επικρατούν με 3-2 συνολικό σκορ, σε διπλούς τελικούς.

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 28ο λεπτό με γκολ του ΜακΝτέρμοτ, με την Γκλάντμπαχ να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Γερμανοί, ωστόσο, έφτασαν στο 1-1 μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, με γκολ του Άλαν Σίμονσεν. Η Γκλάντμπαχ έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Στίλικε, λίγο αργότερα για το 2-1, με τους «ρεντς» να παίρνουν ξανά προβάδισμα με γκολ του Τόμι Σμιθ στο 64ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στο τελικό 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φιλ Νιλ στο 82’.

{youtube}5gety9e2qOc{/youtube}

1980

Νότιγχαμ Φόρεστ-Αμβούργο 1-0

Μαδρίτη

Ίσως ένας τελικός, τον οποίο ακόμη και σήμερα ο πολύς κόσμος δεν θα θυμάται

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν η κάτοχος του τίτλου και απέναντι της είχε το Αμβούργο, το οποίο στα ημιτελικά είχε επιβληθεί της Ρεάλ Μαδρίτης με 5-1, έχοντας ως μεγάλα αστέρια τους Φέλιξ Μάγκατ και Κέβιν Κίγκαν.

Το παιχνίδι ποιοτικά ήταν πολύ κακό, με τους Άγγλους να σκοράρουν στο 20ο λεπτό με τον Ρόμπερτσον και να παίρνουν τη νίκη, καθώς στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, το Αμβούργο είχε τον έλεγχο, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πίτερ Σίλτον, με το 1-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

{youtube}Q3lYix7T3rs{/youtube}

1982

Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου 1-0

Ρότερνταμ

Keywords
Τυχαία Θέματα