Ομπράντοβιτς: Μια βραδιά στην Πόλη, είκοσι χρόνια πριν... (photos+videos)

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει ξεχάσει την βραδιά στην Κωνσταντινούπολη, όπου με την Παρτιζάν κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης, βάζοντας στο χέρι του το πρώτο δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Ο Σέρβος πολυνίκης προπονητής επιστρέφει στην Πόλη που ξεκίνησε τον μύθο του ως «άρχοντας των δαχτυλιδιών» και θέλει να διευρύνει τη… συλλογή του. Κι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος, δεν πρέπει να

ξεχνούν πως ο Ζοτς είναι ο προπονητής των μεγάλων αγώνων και το υλικό που έχει στα χέρια του έχει πλούσιες παραστάσεις από ανάλογου επιπέδου μονομαχίες.

Στο final 4 της Κωνσταντινούπολης το 1992 η συμμετοχή της Παρτιζάν αποτελούσε έκπληξη. Ηταν μια νεανική ομάδα, την οποία είχε αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι ο 31χρονος τότε Ομπράντοβιτς, καλούμενος να αντικαταστήσει το κενό του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το τι θα επακολουθούσε δεν το φανταζόταν κανείς. Έχοντας πριν κατακτήσει το Κύπελλο της τότε Γιουγκοσλαβίας, ο Σέρβος τεχνικός έφτασε με την Παρτιζάν στην Κωνσταντινούπολη ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Το καρέ συμπλήρωναν η Μιλάνο, η Εστουντιάντες και η Μπανταλόνα.

Στον ημιτελικό, στις 14 Απριλίου 1992 οι παίκτες του Ομπράνοβιτς επικράτησαν 82-75 της Μιλάνο, χάρη στους Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς. Στις 16 Απριλίου διεξήχθη ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Μπανταλόνα στο «Αμπντί Ιπεκσί Αρένα». Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα, όντας ένας από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία της Euroleague. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν με δύο πόντους πίσω στο σκορ, όταν η μπάλα έφτασε στα χέρια του Σάσα Τζόρτζεβιτς και την έστειλε από το... σπίτι του στο ισπανικό καλάθι!

Η ψυχή της ομάδας του Ζοτς μέτρησε και έκρινε τον τίτλο! Είκοσι χρόνια μετά και επτά τρόπαια ακόμη (πέντε με τον Παναθηναϊκό, ένα με την Μπανταλόνα κι ένα με τη Ρεάλ) ο Ομπράντοβιτς βρίσκεται ξανά, πιο έμπειρος και πιο σοφός πλέον, στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός μύθος του. Και θέλει να αποδείξει πως 20 χρόνια μετά τον πρώτο του τίτλο, τον διακρίνει ακόμη η ίδια δίψα για το τρόπαιο…

{youtube}QTuNGSwTEqE{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα