Ο Τόρκιλντσεν θέλει τα χρυσά σε Ελσίνκι και Λονδίνο

Ο ακοντισμός θα είναι ένα από τα κορυφαία αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι τον προσεχή Ιούνιο, πιστεύει ο Αντρέας Τόρκιλντσεν.

Και όταν αυτό το λέει ο πρωταθλητής, Ευρώπης, κόσμου και «χρυσός» Ολυμπιονίκης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σίγουρα ξέρει καλά όσα δηλώνει, για τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει τους κορυφαίους ακοντιστές, λίγες μόλις εβδομάδες πριν το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων

στο Λονδίνο.

«Στόχος μου είναι φυσικά να νικήσω και στις δύο διοργανώσεις, στο Ελσίνκι και το Λονδίνο. Η μία διοργάνωση απέχει αρκετά από την άλλη και δίνουν το δικαίωμα στους αθλητές να συμμετάσχουν και στις δύο. Είναι πάντα ενδιαφέρον να αγωνίζεσαι στη Φινλανδία, όπου οι φίλαθλοι γνωρίζουν από στίβο και ειδικά τον ακοντισμό. Αγαπούν τις ρίψεις και είναι απόλυτα τρελοί για τους αθλητές τους, αλλά φωνάζουν και για όλους τους άλλους, αφού είναι απαιτητικοί», είπε ο Νορβηγός αθλητής.

«Στο Ελσίνκι θα μετάσχουν οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι Τσέχοι, οι Λετονοί και οι Γερμανοί είναι πολύ δυνατοί και φυσικά οι Φιλανδοί που θα αγωνιστούν στο σπίτι τους. Ο Τέρο Πιτκαμάκι είναι ένα πολύ καλό άτομο και σπουδαίος αθλητής. Ξέρει να κάνει καλούς αγώνες και ωθεί και τους άλλους αθλητές σε μεγάλες βολές», τόνισε ο Τόρκιλντσεν για το μεγάλο Φιλανδό αντίπαλό του που προπονείται με τη μεγάλη μορφή του αγωνίσματος, Γιαν Ζελέζνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα