Ο Βωβός για τη «Διπλή Ανάπλαση»

Για τη «Διπλή Ανάπλαση» και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν σχετικά με το έργο μίλησε ο Άρης Βωβός.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Live Sport», ο Άρης Βωβός είπε αναλυτικά:

-Ο κ. Βαρδινογιάννης στο υπόμνημά του σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση ανέφερε ότι μετά την ψήφιση του νέου νόμου τον Ιούνιο του 2011, οι συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ με την

εταιρεία σας παύουν να υφίστανται. Ποια είναι η θέση σας;

«Δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον Παναθηναϊκό που να αφορά την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το λέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Εμείς υπογράψαμε σύμβαση για την παραχώρηση του οικοπέδου και για το πάρκινγκ. Από εκεί και πέρα τον Μάρτιο του 2010 ανακοινώθηκε η νέα νομοθετική ρύθμιση για την Διπλή Ανάπλαση, η οποία βασίστηκε στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μια απόφαση που σήμαινε υποχωρήσεις για όλους: για τον Παναθηναϊκό, τον δήμο, την εταιρία μας. Ο νόμος, όμως, υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2011. Βασικός υπαίτιος για αυτό είναι ο Παναθηναϊκός που πρόβαλε ενστάσεις. Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην εταιρεία μας, η οποία έχει υποστεί τεράστια συντριβή».

-Σκέφτεστε να κάνετε αγωγές; Και αν ναι, θα κινηθείτε εναντίον του Παναθηναϊκού;

«Οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει, δεν προκύπτει από το συμφωνητικό αλλά από την καθυστέρηση που έγινε μέχρι να υπογραφεί ο νόμος. Σε αυτό φταίει ο Παναθηναϊκός. Είτε με εκπρόσωπο τον κ.Σαμαρά, είτε με τον κ. Κωσταντόπουλο πάντα η στάση ήταν ίδια. Εξέφραζαν διάφορες ενστάσεις και προβληματισμούς, δημιουργώντας καθυστερήσεις. Αν διεκδικήσουμε κάτι από τον δήμο και τον Παναθηναϊκό, θα αφορά όσα έχουμε ξοδέψει για την αγορά του οικοπέδου και την κατασκευή του κτιρίου».

-Τι ποσά έχετε δαπανήσει στο έργο;

«Είναι στα 140 εκατ. ευρώ».

-Έχετε θέσει κάποιο χρονικό όριο υπομονής προτού κινηθείτε νομικά;

«Δεν είναι πρώτο ζητούμενο για μας να κάνουμε αγωγές. Αυτό είναι το εύκολο. Το πρώτο ζητούμενο είναι να ξεκολλήσει το έργο. Γιατί θέλουμε να τελειώσει το έργο να δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε με την επιχείρησή μας. Πάντως, πλέον βλέπω ότι ο τρόπος που εξελίσσεται το ζήτημα δείχνει βούληση από την πολιτεία να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση. Κι αυτό με χαροποιεί».

-Στον Ερασιτέχνη υποστηρίζουν ότι ο Δήμος θέλει το γήπεδο της Λεωφόρου χωρίς να έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

«Ουδείς έχει αρνηθεί στον Παναθηναϊκό να φτιάξει γήπεδο. Ε, δεν θα το φτιάξουμε κι αυτό εμείς! Αν η ΠΑΕ διαθέτει τους πόρους, ας το φτιάξει. Περίπου 70 εκατ. ευρώ χρειάζονται. Ο Ολυμπιακός πόσα χρειάστηκε; Λιγότερα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φτιάξει γήπεδο με 100 και 150 εκατ. ευρώ; Το γήπεδο προβλέπεται από τον νόμο να κατασκευαστεί. Το ζήτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός έχει λεφτά να το φτιάξει. Γιατί τώρα οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν δάνεια. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συγκεντρώσει 15 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του, θα βρει 70 για το γήπεδο; Εκτός αν η ΠΑΕ και η ΓΗΠΕΛ θέλουν να κρύβονται πίσω από τον Βωβό ή τον Δήμο ή

Keywords
Τυχαία Θέματα