Ο Ρίκι Καρμάικλ μιλά στο Onsports (photos+videos)

Μία κουβέντα με τον Ρίκι Καρμάικλ, τον καλύτερο οδηγό Μotocross (και Supercross) όλων των εποχών στην ιστορία της Αμερικής, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε στην Αθήνα.

Είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν τα αισθήματα, όταν συναντάμε ένα μεγάλο οδηγό ή αναβάτη. Συνήθως τους βρίσκουμε στο περιθώριο αγώνων αγχωμένους και χωρίς πολλή όρεξη, έτσι δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ό,τι θέλουμε. Οι συναντήσεις γίνονται συνήθως στο εξωτερικό, αφού οι διοργανώσεις μας και η αγορά μας είναι τόσο μικρή, που δεν περιλαμβάνονται

στα συμβόλαιά τους…

Λόγω δουλειάς έχω παρακολουθήσει από τον πρώτο ως τον τελευταίο του αγώνα για το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αμερικής. Ως την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα των Η.Π.Α. (το 1997) ο νεαρός Καρμάικλ είχε 67 ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (ξεκίνησε να αγωνίζεται από 6 ετών και έτρεχε συχνά σε διπλές κατηγορίες).

Η συνέχεια ήταν μία αποκάλυψη για όσους ασχολήθηκαν με το Motocross: Κυριάρχησε στην σκηνή από το 1997 (16 ετών) ως το 2006 κερδίζοντας, 15 πρωταθλήματα, που αποτελούν ρεκόρ (10 στο Motocross και 5 στο Supercross), πέτυχε 150 νίκες στην καριέρα του (ρεκόρ) από αυτές οι 102 (ρεκόρ) στο Motocross και 48 στο Supercross ( 2η καλύτερη επίδοση). Επίσης, κατάφερε να τελειώσει αήττητος 2 σεζόν (ρεκόρ).

Έτσι, δεν είναι περίεργο, που τον χαρακτήρισαν ως τον καλύτερο όλων των εποχών και αυτός ο άνθρωπος μου έδινε το χέρι του για να συστηθούμε.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κουβέντα / δείπνο οι παρατηρήσεις είναι αναπόφευκτες. Είναι μικρόσωμος και έχει αρκετά παραπάνω κιλά. Είναι 31 ετών και βλέποντάς τον από κοντά καταλαβαίνει κάποιος πως είχε δουλέψει πολύ το σώμα του. Τον χαρακτηρίζει μία απλότητα, τόσο τον ίδιο, όσο και την γυναίκα του, Ούρσουλα, την οποία μας σύστησε. Είναι πάντα διαθέσιμος για αυτόγραφα, φωτογραφίες και ερωτήσεις με ευδιάθετο και επαγγελματικό τρόπο, τόσο ανοιχτό που σχεδόν δείχνει φιλικός σα να μιλά με τους δημοσιογράφους του ESPN, που τους ήξερε και τον ακολουθούσαν παντού.

Ξεκινά πρώτος την κουβέντα λέγοντας πόσο πολύ του αρέσει η χώρα μας. «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και είμαι εντυπωσιασμένος με τα αξιοθέατα της Αθήνας και με την κουζίνα της χώρα σας. Μέχρι στιγμής έχω περάσει υπέροχα εγώ και η γυναίκα μου».

Η συζήτηση έρχεται (φυσικά) στους αγώνες Motocross και αν του λείπουν και πόσο δυσκολεύτηκε να τους αφήσει. Απαντά με χαμόγελο λέγοντας πως από το 2007 απασχολείται με τους αγώνες NASCAR, (στο πρωτάθλημα ανοιχτών φορτηγών).

«Είχα πάρει τις αποφάσεις μου και ξεκινούσα μια νέα καριέρα. Μετά άρχισε κάπως να μου λείπει το Motocross, αλλά ουσιαστικά δεν απομακρύνθηκα πολύ από τον χώρο. Στην Florida διοργανώνουμε τελευταίως πολλές εκδηλώσεις και σχολεία motocross, με κορυφαίο το σχολείο πέρσι στην Daytona αμέσως μετά από το Daytona Week με το οποίο ασχολούμαι ενεργά. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να βρίσκομαι κοντά στο άθλημα και κατά συνέπεια κοντά στους αγώνες».

Αλήθεια όμως έχει συνειδητοποιήσει ποιός είναι; «Είναι πραγματικά απίστευτο,

Keywords
Τυχαία Θέματα