Ο νόμος του Ζοτς

Τι να πεις μετά τις δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Πού να σταθείς; Όταν φτάνει ο άνθρωπος που από το 1999 έχει δώσει εκατοντάδες αγώνες με τον Παναθηναϊκό να μιλά για το «ίσως χειρότερο παιχνίδι της καριέρας μου», τότε δε μιλάμε για καμπανάκι (τύπου Πρόκομ τον Γενάρη του 2009), αλλά για την καμπάνα της Αγίας Παρασκευής!

Αυτή ηχεί εκκωφαντικά στα αυτιά όλων, που για κακή τους τύχη αναβλήθηκε η πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Έτσι δεν φαίνεται πιθανό το… break στο «λιώσιμο», μέχρι το ματς κόντρα στη Μάλαγα, για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας με το Μαρούσι έμοιαζε και

ήταν εξ’ αρχής μια διαδικασία τυπική. Παρόλα αυτά, τα λάθη που σημείωσε ο Ζοτς στο μπλοκάκι του είναι δεκάδες. Από τους 17 πόντους της πρώτης περιόδου (13 του Γκαγκαλούδη), τους 30 του ημιχρόνου, τις λάθος αλλαγές στην άμυνα, την κακή διαχείριση των φάουλ, τα απίστευτα χαμένα …πέναλτι μέσα από το ζωγραφιστό (μόνο ο Μάριτς έχασε εννέα εύκολες προσπάθειες) και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Σαφέστατα και τα τεράστια προβλήματα της προετοιμασίας σε συνάρτηση με τις αλλαγές στο ρόστερ, θα φανούν στο παρκέ, ωστόσο θα πρέπει όλοι ν΄ αντιληφθούν τα ζητούμενα του Ζοτς. Να «διαβάζουν» το ματς, να λυσσάνε για τις μπάλες, να κάνουν απλά πράγματα και να βάζουν το «εμείς» πάνω απ’ όλα. Ο Παναθηναϊκός όπως έχουμε ξαναπεί, θα τον βρει τον δρόμο του. Είτε με εφτά καμικάζι, είτε με δώδεκα. Ο Ζοτς δεν πρόκειται να χαριστεί, αλλά ούτε και να αδικήσει κανέναν και κάπως έτσι θα κυλήσει η χρονιά για το «τριφύλλι».

Όσο τώρα, για τον μαλ…που έκανε λόγο ο Ομπράντοβις. Προφανώς διαβάζοντας τις δηλώσεις του ή, παρακολουθώντας το ματς με τον Ολυμπιακό από την τηλεόραση, θα είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά που θα πετά κάτι στο γήπεδο, αν και δυστυχώς η μαλ… είναι ανίκητη.

ΥΓ: Η αναβολή της πρώτης αγωνιστικής απλά πιστοποιεί την εικόνα της χώρας.

ΥΓ1: Με Σάρας από τη μία και Γκαγκαλούδη από την άλλη οι ατάκες γεμίζουν βιβλίο. Αξεπέραστοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα