Ο Ηρακλής Κηφισιάς δεν συμμετέχει στο CEV Cup

19:32 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή Κηφισιάς έγινε η επόμενη ελληνική ομάδα που δεν θα λάβει μέρος στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά τις ανδρικές ομάδες, σειρά πήραν και οι γυναικείες. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Κηφισιάς αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο CEV Cup λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 23 Απριλίου ενημερωθήκαμε από την ΕΟΠΕ

ότι η προθεσμία υποβολής συμμετοχής για την εν λόγω ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι έως τις 2 Μαΐου. Στις 27 του ίδιου μήνα ενημερώσαμε την ΕΟΠΕ ότι η προθεσμία που μας δόθηκε είναι εξαιρετικά σύντομη, ιδίως μάλιστα σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία η γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας έχει επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια στην ομάδα μας σχετικά με την διασφάλιση των αναγκαίων χρημάτων που απαιτούνται για την κάλυψη των σημαντικών εξόδων που θα βαρύνουν τον σύλλογο μας, λόγω της συμμετοχή μας σε μία τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως γνωρίζετε, τα έσοδα της ομάδας μας προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις χορηγίες συμπολιτών μας και του προέδρου, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου μας για την ανάπτυξη του αθλήματος της πετοσφαίρισης, ιδίως μέσα από τις ακαδημίες μας, που ήδη στελεχώνουν με αθλήτριες τους τις εθνικές ομάδες της χώρας μας. Ήδη σήμερα, η ομάδα μας, ευρίσκεται ακόμα σε διαδικασία αναζήτησης χορηγών για την κάλυψη των εν γένει εξόδων της για την νέα αθλητική σεζόν.

Έτσι, εν όψει των άνω ενημερώσαμε την ΕΟΠΕ ότι μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο CEV 2013 μία άλλη ομάδα, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις και να δηλώσει συμμετοχή εντός της ταχθείσας προθεσμίας. Ασφαλώς, δεν μας ενθουσιάζει καθόλου το γεγονός ότι τελικά θα στερηθούμε ένα δικαίωμα μας που κατακτήσαμε στο γήπεδο. Ήτοι το δικαίωμα να συμμετάσχουμε σε μία τόσο σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πλην, όμως, η ομάδα μας, στα πλαίσια της αρχής του «ευ αγωνίζεσθαι» ουδέποτε θα αναλάμβανε υποχρεώσεις, τις οποίες δεν θα μπορούσε να καλύψει καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο. Είναι άλλωστε δίδαγμα της τρέχουσας πείρας όλων μας, ότι οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν σύνεση και νοικοκύρεμα. Όχι σπατάλες και τυχοδιωκτισμούς και μάλιστα εις βάρος της ιστορίας του συλλόγου μας.
Βασίλης Πανάγος, Γεν Γραμματέας».

Keywords
Τυχαία Θέματα