Ο Ηλίας του 2ου... ετάπ

O Περικλής Ηλίας τερμάτισε στην τρίτη θέση, στο 2ο εταπ 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.P Tableware είχε και 2ο ποδηλάτη στο ενός ετάπ καθώς ο Ηλίας τερμάτισε σε 3 ώρες 28 λεπτά και 55 δεύτερα, που ήταν και ο χρόνος του πρώτου.

Νικητής του 2ου ετάπ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197 χλμ,

ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της ελληνικής ομάδας GIOS –DEYSER KASTRO.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης, που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ, διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου, στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG με συνολικό χρόνο 6 ώρες και 38 λεπτά. Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

«Μέχρι τα μισά της διαδρομής τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα. Πριν το τελευταίο σπριντ ανάβασης στο 80ο χλμ ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Μετά άρχισε και η βροχή και στην κατάβαση τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Εκεί αποσπάστηκα με άλλους τρείς αθλητές, με τους οποίους φθάσαμε μαζί μέχρι τον τερματισμό, όπου τελικά πήρα την τρίτη θέση» είπε ο Περικλής Ηλίας.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης τόνισε: «Στο σημερινό ετάπ ακολουθήσαμε αμυντική τακτική. Παρακολουθούσαμε τον πρωτοπόρο. Στο τέλος του αγώνα στείλαμε τον Περικλή, που μέχρι χθες ήταν πιο πίσω και ξέραμε ότι θα τον αφήσουν να φύγει, ενώ εγώ κρατήθηκα με τους δύο πρώτους της γενικής, καθώς με πρόσεχαν. Μας συνέφερε αυτή η τακτική και έτσι ο Περικλής κατάφερε να βγει τρίτος, κάτι που μας αφήνει ικανοποιημένους. Στο αυριανό και μεθαυριανό ετάπ πιστεύω πως θα κριθεί ο Γύρος, καθώς ακολουθούν δύο ιδιαίτερα δύσκολα ετάπ. Νομίζω πάντως ότι και αύριο στον Ταϋγετο ο αγώνας θα ``κοντρολαριστεί`` από τον πρωτοπόρο της γενικής και όλοι θα κρατηθούν για την τέταρτη ημέρα».

Τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η ελληνική ομάδα GIOS-DEYSER LEON KASTRO, με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να τερματίζει 7ος στο ετάπ της Σπάρτης και 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου, με το Γιώργο Μπoύγλα μια θέση πιο κάτω.

Ο Χάρης Καστραντάς είπε: «Xθες κέρδισε ο συναθλητής μου, ο Γιώργος Μπούγλας, σήμερα κέρδισα εγώ. Προσπαθούμε να είμαστε και οι δύο μπροστά, ώστε να κρατήσουμε τη φανέλα στην ομάδα. Έτρεξα και πέρυσι στο Γύρο Ελλάδας. Από αύριο ξεκινούν τα δύσκολα. Ελπίζω να κρατηθούμε στο ίδιο καλό επίπεδο και να κρατήσουμε ψηλά στη γενική κατάταξη την ομάδα».

Το 3ο ετάπ αυριο Παρασκευή ξεκινά από το Μυστρά και καταλήγει στη Μεθώνη.. Είναι απόστασης 135,2 χλμ και θα ξεκινήσει στις 9, με τους ποδηλάτες να παίρνουν την επίσημη εκκίνηση από το Μυστρά.

Ο αγώνας θα φθάσει σε μέγιστο υψόμετρο μέχρι τα 1.303 μέτρα στην περιοχή Συλιμπόβες του Ταϋγέτου, 20 χλμ μετά την εκκίνηση, όπου και υπάρχει και το πρώτο από τα δύο σπριντ ανάβασης. Στη συνέχεια το ετάπ κατεβαίνει προς

Keywords
Τυχαία Θέματα