Ο Φέτελ «χάνει» τον φυσιοθεραπευτή του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θα έχει μαζί του, την επόμενη χρονιά, το φυσιοθεραπευτή του Τόνι Παρμακόσκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του site του γερμανικού περιοδικού «Auto Motor und Sport» ο 28χρονος πρώην τερματοφύλακας του χόκεϊ επί πάγου έκανε αποδεκτή την πρόταση, που του έγινε από την Ομοσπονδία χόκεϊ της

πατρίδας του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας γυναικών.

Μετά το γκραν πρι Ιαπωνίας, όπου εξασφάλισε μαθηματικά τον δεύτερο του τίτλο ο Γερμανός εκθείασε τον Παρμακόσκι λέγοντας: «Ήταν αυτός που με κράτησε συγκεντρωμένο στο στόχο και δεν με άφησε να χάσω ούτε στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή μου. Με κράτησε προσγειωμένο και δεν με άφησε να σκέφτομαι για πράγματα που θα με παρέσυραν από τους στόχους μου».

Εδώ και τρία χρόνια ο Φιλανδός φυσιοθεραπευτής/γυμναστής είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία του Γερμανού πιλότου, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Από την πλευρά του ο 28χρονος είχε πει κατά τη διάρκεια της σεζόν αναφερόμενος στο ρόλο του: «Στις πίστες, αφεντικό είναι ο Σεμπάστιαν. Μακριά από τις πίστες, το αφεντικό είμαι εγώ!».

Keywords
Τυχαία Θέματα