Νέος επικεφαλής της HRT ο Λουίζ Πέρεζ Σάλα

Η Hispania Racing Team ανακοίνωσε χθες (14/12) πως ο ως τώρα επικεφαλής της ομάδας Κόλιν Κόλς αποχώρισε. Σήμερα (15/12) ανακοίνωσε στη θέση του τον Λουίς Πέρεζ Σάλα.

Ο Ισπανός πρώην οδηγός της F1 ήταν στην ομάδα από τον Ιούλιο ως σύμβουλος όμως τώρα ανέλαβε ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την HRT.

«Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τη συνεργασία με τον Λουίς η σύνδεση με την ομάδα θα γίνει πιο δυνατή. Η απόφαση για την τοποθέτησή του στη θέση αυτή ήταν εύκολη λαμβάνοντας υπόψη

τις γνώσεις του αλλά και τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Κόλιν Κολς για τη συνεισφορά του και την αφοσίωσή του αυτά τα δύο χρόνια στην ομάδα και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HRT, Σαούλ Ρουίζ Μάρκος και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που πήραμε τον έλεγχο της ομάδας τον περασμένο Ιούλιο, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να δούμε πού βρισκόμαστε αλλά να θέσουμε μια στρατηγική και στόχους. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό τους τελευταίους μήνες. Έχουμε καταστήσει σαφές πως οι προτεραιότητές μας είναι το μονοθέσιο, η έδρα της ομάδας αλλά και οι οδηγοί μας. Το μονοθέσιο εξελίσσεται, ο Πέντρο Ντε Λα Ρόζα είναι ένας πολύ καλός οδηγός ενώ πάντα θέλαμε να οργανώσουμε την ομάδα στην Ισπανία και να δουλεύουμε όλοι κάτω από την ίδια στέγη».

«Αυτή η κίνηση αποτελεί τιμή για εμένα αλλά επίσης και μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο Σάλα και πρόσθεσε: «Μπήκα στην ομάδα ως σύμβουλος για τους νέους ιδιοκτήτες με σκοπό να τους βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο. Φτιάξαμε μία βάση από την οποία αναπτυχθήκαμε αργά και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυθούμε. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη όσον αφορά το σχεδιασμό του μονοθέσιου αλλά και της μεταφοράς της έδρας μας στην Ισπανία. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμα. Το γεγονός ότι η Ισπανία έχει μια ομάδα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είμαστε μέλη του G12 και αυτό εκτός από μεγάλη τιμή σημαίνει και μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Ο Λουίζ Πέρεζ Σάλα είχε αγωνιστεί για την ομάδα της Minardi το 1988 και το 1989 έχοντας 26 εκκινήσεις σε 32 γκραν πρι και ένα βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα