Ο Φέντερερ θέλει το χρυσό

Μια από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διπλό των ανδρών (με παρτενέρ τον Στάνισλας Βαβρίνκα), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Τώρα, όμως, ο Ελβετός, ο οποίος θα είναι φέτος -για δεύτερη φορά μετά το 2008- σημαιοφόρος της χώρας του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, στρέφει το βλέμμα του στους Αγώνες του Λονδίνου και θέλει να πάρει το καλοκαίρι

το χρυσό μετάλλιο στο απλό των ανδρών, στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στο Γουίμπλεντον.

«Νομίζω ότι θα βοηθήσει το γεγονός ότι έχω ήδη κατακτήσει ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο» τόνισε ο Φέντερερ, με δηλώσεις του στο BBC Sport, και συνέχισε: «Επομένως, αισθάνομαι λίγο λιγότερη πίεση, μολονότι θα υπάρχει τεράστια πίεση σε όλους τους παίκτες, ειδικά τα φαβορί. Είναι μια μοναδική ευκαιρία στη ζωή σου να παίζεις στο Γουίμπλεντον στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι απλά κάτι πραγματικά πολύ σπουδαίο για μας να ζούμε αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα ακριβώς εκεί, στο πιο απίστευτο γήπεδο που διαθέτουμε στο τένις. Είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Αυτή είναι η τέταρτη φορά μου (σ.σ. εκτός από το Πεκίνο, έχει μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ και της Αθήνας). Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος παίκτης στο απλό, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διοργανώσεις σ' αυτή την εποχή, επομένως είμαι πού χαρούμενος που μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι απλά υπέρ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να έρθει η ώρα να αγωνιστώ».

Στη συνέχεια ο Φέντερερ δήλωσε ότι αισθάνθηκε «μπερδεμένος» που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά αγώνες μεικτού διπλού στους Ολυμπιακούς («δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα τόνισε χαρακτηριστικά), ενώ εξέφρασε την άποψη πως το τένις εγγυάται τη θέση του στους Αγώνες: «Νομίζω ότι έχουμε δείξει αρκετή καλή θέληση, για να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε τόσο πολύ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μετράνε πάντα οι βαθμοί και οι κατατάξεις και τα χρήματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι παίκτες δείξουμε ότι αγαπάμε το Ολυμπιακό πνεύμα, το όνειρο να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όσο περισσότερο μπορούμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι νοιαζόμαστε πάρα πολύ, τόσο περισσότερο ελπίζω ότι όλοι θα είναι πιο ευτυχισμένοι γι' αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα