Το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά

15:27 28/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μετά την Αϊντχόφεν, η Βαλένθια καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο ακόμα μιας ολλανδικής ομάδας στον δρόμο προς τον τελικό του Βουκουρεστίου. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Χετάφε όπου έχασε με 3-1, και στην Ολλανδία θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που την θέλουν να είναι το φαβορί του ζευγαριού. Η Αλκμααρ από την μεριά της βρίσκεται στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος και φιλοδοξεί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League.

Η ολλανδική ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Φίργκεβερ, ενώ οι Ισπανοί δεν υπολογίζουν τους τραυματίες Μίγκελ, Κανάλες και Μπανέγα και τον τιμωρημένο Ραμί.
Όσον αφορά την παράδοση, η Άλκμααρ μετράει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα κόντρα σε Ισπανούς, ενώ η Βαλένθια δεν έχει ηττηθεί ποτέ από Ολλανδούς.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΝΟΒΕΡΟ

Το Ανόβερο αποτελεί την έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης και θα πάει στο "Βιθέντε Καλντερόν" να αποσπάσει εκείνο το αποτέλεσμα που θα της δώσει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς της Γερμανίας. Η Ατλέτικο από την άλλη μεριά θέλει την νίκη και για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί αλλά και για να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την ουραγό Σαραγόσα.
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει σε Τιάγκο και Σίλβιο ενώ θα ξεκινήσει βασικό τον Ντιέγκο. Το Ανόβερο θα παίξει χωρίς τον Αντρεάσεν.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ως γηπεδούχος με γερμανικές ομάδες μετράει οχτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ το Ανόβερο έχει μία ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Σεβίλλη.

ΣΑΛΚΕ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Στην φάση των "16", η Αθλέτικ Μπιλμπαό έκανε την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας με δυο νίκες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και κόντρα στην Σάλκε προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά του Europa League. Από την άλλη μεριά η γερμανική ομάδα, με πρωταγωνιστές τους Χούντελααρ και Ραούλ ευελπιστεί να καταφέρει να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό.
Για την Σάλκε, που προέρχεται από το 2-0 επί της Λεβερκούζεν, ο Χουμπ Στέφενς δεν υπολογίζει στους Χέβεντες και Μέτσελντερ ενώ ο Μαρσέλο Μπιέλσα θα παρατάξει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που προέρχεται από το 1-1 με την Σπόρτινγκ Χιχόν, χωρίς να υπολογίζει στους Όσιο, Καστίγιλ, Σαν Χοσέ, Γκουρπέγκι, Χάβι Μαρτίνεθ και ο Λόπεζ είναι αμφίβολος.
Η Σάλκε έχει δώσει 21 αγώνες απέναντι σε Ισπανούς, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες εντός έδρας. Από την πλευρά της, η Μπιλμπάο έχει τρεις ήττες επί γερμανικού εδάφους.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ-ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Αμφίρροπο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Μέταλιστ. Η πορτογαλική ομάδα απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι και σαφώς το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας είναι πιο δύσκολο στο δρόμο για τα ημιτελικά. Η Μέταλιστ από την άλλη μεριά μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στοχεύει σε θετικό αποτέλεσμα στην Λισαβόνα για να έχει ελπίδες στην ρεβάνς της Ουκρανίας.
Οι Πορτογάλοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) επί τ

Keywords
Τυχαία Θέματα