Ο εφιάλτης που πέρασε με την Μπαρτσελόνα για την Τσέλσι (photos+videos)

Την κακή της παράδοση στα ημιτελικά ξεπέρασε η Τσέλσι για να είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου και να διεκδικεί ένα τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή της.

Συνεπής στο Τσάμπιονς Λιγκ

Η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς συμμετέχει ανελλιπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2003-04. Αυτή ήταν η έκτη φορά σε εννιά σεζόν που φτάνει τουλάχιστον στα ημιτελικά. Όλες είχε αποτύχει να διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό πλην δυο περιπτώσεων συμπεριλαμβανομένου της φετινής.

Όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Η πρώτη ήταν το 2007/08, μια χρονιά που είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

στη φάση των «16» και τον είχε αποκλείσει αποσπώντας λευκή ισοπαλία 0-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και νικώντας τον με 3-0 μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τότε, είχε χάσει τον τίτλο στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία είχε κονταροχτυπηθεί στον τελικό της Μόσχας, αφού είχε θέσει εκτός συνέχειας την Λίβερπουλ στα ημιτελικά (1-1 στο «Άνφιλντ» και 3-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»).

Οι τέσσερις εφιάλτες της Τσέλσι

Υπάρχουν, όμως, τρεις αντίπαλοι που έχουν θέσει αυτοί εκτός συνέχειας τους «μπλε» ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και τους προκαλούσαν μέχρι πρότινος «εφιάλτες».

Αυτή τη φορά η αρμάδα του ΡομάνΑμπράμοβιτς τους έσβησε μια και καλή από τη μνήμη της, αποκλείοντας την κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Την Μπαρτσελόνα. Πλέον έχει την ευκαιρία και τη μεγάλη πρόκληση να διεκδικήσει το βαρύτιμο Κύπελλο –που λείπει από την τροπαιοθήκη της-.

Αναλυτικά το κακό για την Τσέλσι παρελθόν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ που ξέχασε για να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και να είναι αυτή στον τελικό του «Αλιάνζ Αρίνα» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου:

2003-04
Μονακό – Τσέλσι 3-1 (Πρσο 17’, Μοριέντες 78’, Νοντά 83’ – Κρέσπο 22’)
Τσέλσι - Μονακό 2-2 (Γκρόνκιερ 22’, Λάμπαρντ 44’ – Ιμπάρα 45+2', Μοριέντες 60’).
2004-05
Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0
Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-0 (Λουίς Γκαρσία 4’)
2006-07
Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-0 (Τζόε Κόουλ 29’)
Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-0 (Άγκερ 22’) -στα πέναλτι 4-1-
2008-09
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 0-0
Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1 (Εσιέν 9’, Ινιέστα 90+3’)

Αυτή τη φορά τα κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Δείτε πως:

{youtube}MfkcfpWXbY0{/youtube}

{youtube}b5OaZxIO8LI{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα