Νέα τοποθέτηση του Ντάβιντς

Ο Έντγκαρ Ντάβιντς, παλαίμαχος μέσος της Ολλανδίας, σχολίασε εκ νέου τις δηλώσεις του Γιόχαν Κρόιφ και τις συνδύασε με τις σχετικές του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Ο Ελβετός πρόεδρος έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική για την δική του τοποθέτηση περί ρατσισμού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά ο Ντάβιντς είχε ένα ξεχωριστό... θέμα με τον Κρόιφ σε εξέλιξη. Πλέον μιλώντας στο CNN ο πρώην παίκτης του Άγιαξ,

της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν και της Γιουβέντους πήρε ξεκάθαρη θέση:

«Νομίζω ότι πρέπει να καταδικάζουμε κάθε ρατσιστικό σχόλιο. Μάλλον όχι απλά να το καταδικάζουμε, αλλά κάποιος να ενεργεί και να τιμωρεί όποιον κάνει δηλώσεις αυτού του είδους.

Στην Ολλανδία συνέβη κάτι παρόμοιο με τον Γιόχαν Κρόιφ. Συνήθως οι άνθρωποι ζητούν συγνώμη και το θέμα τελειώνει. Ο Κρόιφ δεν ζήτησε συγνώμη, απλά παραδέχθηκε την δήλωση του. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Ο Τύπος της Ολλανδίας ξέχασε το ζήτημα. Δεν γίνεται κάποιος ρατσιστής, όταν κάνει ρατσιστικές δηλώσεις, αλλά υπάρχουν κάποια όρια, τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνάς».

Εν τέλει, ο Ντάβιντς άλλαξε εντελώς την συζήτηση και σχολίασε τα πρόσφατα επιτεύγματα του συμπατριώτη του, Ρόμπιν Φαν Πέρσι:

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω πως η Άρσεναλ θα συνεχίσει δυνατά, γιατί ο Ρόμπιν πραγματικά το αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα