Να αποδεικνύει ότι δεν είναι... ελέφαντας!

Κάθε Φεβρουάριο τα ίδια και τα ίδια: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται προ των πυλών κάποιας ομάδας, είτε λέγεται Μπαρτσελόνα, είτε Ρεάλ Μαδρίτης, είτε ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πόσα χρόνια την έχω ακούσει αυτή την ιστορία; Για να είμαι ειλικρινής από την άνοιξη του 2000, στην πρώτη σεζόν του «Ζοτς» στον Παναθηναϊκό και με την ομάδα να σηκώνει το δεύτερο ευρωπαϊκό στη Θεσσαλονίκη, οι Ισπανοί αλλά και κάμποσοι Έλληνες εκτιμούσαν ότι την ερχόμενη

σεζόν (2000-2001) ο Ομπράντοβιτς θα εργαζόταν στη Μπαρτσελόνα.

Κάποια στιγμή οι Ισπανοί θεωρούσαν βέβαιη τη συμφωνία του Ομπράντοβιτς με τη... Βαλένθια! Τελικά η συγκεκριμένη ομάδα συμφώνησε με τον... Πάκο Όλμος!!! Είναι κι αυτή μια πρόοδος. Αφού δεν παίρνεις τον Ομπράντοβιτς, παίρνεις τον Όλμος. Τρομερή λογική, δε συμφωνείτε;

Για να εξηγηθούμε, θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει ενδιαφέρον της «ελίτ» των ευρωπαϊκών ομάδων για τον κορυφαίο προπονητή. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό επίσης από τη στιγμή κατά την οποία η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει εκφράσει την πρόθεσή της ν' αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2012 από την ΚΑΕ, να «φουντώνουν» ακόμα περισσότερο οι φήμες για αποχώρηση του Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας, όμως... Προσωπικά, έχω κουραστεί ν' αντιμετωπίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο ο Ομπράντοβιτς λες και πρέπει ν' αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας! Στα 13 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, θα έπρεπε να έχουμε μάθει τον τρόπο που λειτουργεί, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.

Δε λέω ότι ο Ομπράντοβιτς θα... βαλσαμωθεί στον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσει. Θα είναι αυτό το καλοκαίρι; Θα είναι σε δύο χρόνια; Θα είναι σε πέντε; Κανείς δεν το γνωρίζει ακόμα. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Ομπράντοβιτς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να συζητήσει με ομάδα στη μέση της σεζόν. Όπως επίσης δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, από σεβασμό πρωτίστως, να κάνει το οτιδήποτε πριν μιλήσει με τον Παύλο και το Θανάση Γιαννακόπουλο τους οποίους εκτιμά. Άλλωστε αν δεν υπήρχε αυτή η αμοιβαία εκτίμηση κι εμπιστοσύνη, όπως και ο σεβασμός της μιας πλευράς στην άλλη, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και ο Ομπράντοβιτς δεν θα είχαν συνεργαστεί για 13 χρόνια.

Θεωρείται μάλλον αδιανόητο λοιπόν, Φεβρουάριο μήνα, να έχει... συμφωνήσει με τη Ρεάλ, ή με οποιαδήποτε άλλη ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όσοι τον ξέρουν, μπορούν να το βεβαιώσουν.

Κι ένα τελευταίο, επειδή ό,τι γράφεται στα site του εξωτερικού δεν αξιολογείται κι αναπαράγεται χωρίς δεύτερη σκέψη: Ο Μάνος Παπαδόπουλος βρίσκεται στον Παναθηναϊκό πολλά περισσότερα χρόνια από τον Ομπράντοβιτς. Όσοι τον γνωρίζουν (και είμαι ένας απ' αυτούς που τον γνωρίζουν καλά) είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι ο Παπαδόπουλος δε λέει το παραμικρό ούτε στον... εαυτό του! Το ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου τον έχει άνθρωπο της εμπιστοσύνης για δεκαετίες, τα λέει όλα. Πόσο πιθανό είναι να «έπιασε» τον... Πίνι Γκέρσον ο Μάνος Παπαδόπουλος για να του εκμυστηρευτεί τα... εσωτερικά ζητήματα της ομάδας; Δηλαδή, ο άνθ

Keywords
Τυχαία Θέματα