Μίνιμουμ ανάγκες και προτεραιότητες σε παίκτες στον Παναθηναϊκό

Θα αργήσουμε αρκετά φυσικά στον Παναθηναϊκό να μπορέσουμε να κάνουμε μια νορμάλ ποδοσφαιρική συζήτηση, με βάση τις ανάγκες της ομάδας σχετικά. Κι αυτό γιατί προς το παρόν, δεν επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα μια τέτοια συζήτηση.

Δεν μπορείς δηλαδή αυτή την στιγμή να λες με άνεση, η ομάδα χρειάζεται εκείνους και εκείνους και τους άλλους, καθώς ξέρεις ότι αυτό, για να έχει νόημα να το συζητήσουμε, θα πρέπει να γίνει κάποιο θαύμα.

Αντικειμενικά λοιπόν, αυτή την στιγμή η ποδοσφαιρική κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, έχει περιορισμένη εμβέλεια. Και μπορεί

να ιδωθεί, μόνο αν γίνουν γνωστά και τα οικονομικά δεδομένα.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι έτσι, μια πρώτη προσέγγιση της κατάστασης έτσι όπως διαγράφεται, θα βοηθήσει. Αν όχι σε τίποτε άλλο, τουλάχιστον στο να έχουμε μια καθαρή εικόνα, για τις δυνατότητες αντικειμενικά αυτής της ομάδας στην σεζόν που έρχεται.

Αν λοιπόν επιχειρήσουμε –σε θεωρητικό καθαρά επίπεδο- μια προσέγγιση των αναγκών του Παναθηναϊκού, έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα αυτή την στιγμή, η εικόνα έχει ως εξής κατά την προσωπική μας άποψη.

Θεωρούμε κατ’ αρχήν –και δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρή διαφωνία σ’ αυτό- πως με Καρνέζη και Καπίνο ο Παναθηναϊκός είναι καλυμμένος στην θέση του τερματοφύλακα. Θα μπορούσε μάλιστα να ισχύει αυτό, ακόμα κι αν δεν μιλούσαμε με τα σαφέστατα περιορισμένα οικονομικά στάνταρ που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Παιανία. Και τα δύο παιδιά έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, ενώ ταυτόχρονα είναι σε ιδανική ηλικία και για μετεξέλιξη και για βελτίωση και για όλα.

Το ίδιο ισχύει κατά την γνώμη μου και για την θέση του δεξιού μπακ, αν φυσικά εκεί μείνουν ως έχουν τα πράγματα και δεν υπάρχει κάποια αποχώρηση. Νομίζω πως με τα σημερινά στάνταρ, θα είναι πραγματικά πολυτέλεια να αναζητήσει ο Παναθηναϊκός κάτι καλύτερο από τους Βύντρα-Μαρίνο που έχει ήδη σ’ αυτή την θέση. Σαφέστατα βέβαια θα μπορούσε να βρει κάτι πολύ καλύτερο, αλλά ξαναλέω πως με βάση τα δεδομένα, μάλλον αν έχει κάποιες δυνατότητες θα χρειασθεί να τις εξαντλήσει για άλλες θέσεις και όχι για την συγκεκριμένη.

Και μιλώντας για τις άλλες θέσεις, να περάσουμε στην περιβόητη πια θέση του ή πιο σωστά των στόπερ. Κι εδώ πρέπει να δούμε αν θα έχουμε κι άλλες αποχωρήσεις πλην του Καντέ. Ότι και να γίνει όμως, αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός θα χρειασθεί ένα τουλάχιστον στόπερ για βασικό και ένα ακόμα για εναλλακτική λύση.

Στα αριστερά τώρα. Με τα λεφτά που έχει κατ’ αρχήν, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να βρει κάτι ιδιαίτερα καλύτερο από τον Σπυρόπουλο. Αν το βρει έχει καλώς, αλλά ακόμα κι αν δεν αποτελέσει το βασικό αριστερό μπακ μια από τις πρώτες του προτεραιότητες, θα χρειασθεί σίγουρα μια ακόμα εναλλακτική λύση εκεί, καθώς πρακτικά αυτή την στιγμή δεν έχει καμία.

Αυτά για την άμυνα, που κατά την γνώμη μου με βάση την εικόνα της ομάδας δυο χρόνια τώρα, αλλά και τα δεδομένα που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, αποτελεί και το πιο εύκολο κομμάτι της ιστορίας και αν θέλετε όχι το πρώτο σε προτεραιότητα

Κι α

Keywords
Τυχαία Θέματα