Μεγάλος τελικός, νικήτρια η Τσέλσι!

21:17 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup με τη Λίβερπουλ να επιχειρεί ανάλογη ανατροπή με αυτή του 2005 στο Champions League χωρίς επιτυχία.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Αγγλία είναι το FA Cup και ο τελικός της, παραδοσιακά συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στο Νησί. Οι προσδοκίες για την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ ήταν τεράστιες

και δικαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς οι συγκινήσεις που επεφύλασσε το παιχνίδι ήταν αρκετές.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου και η μία περίμενε το λάθος της άλλης. Αυτό έγινε αρκετά νωρίς από την πλευρά των «κόκκινων», με τον Ραμίρες στο 11’ να βγαίνει απέναντι στον Πέπε Ρέινα και να ανοίγει το σκορ για τους «μπλε» δίνοντάς τους από νωρίς το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες από τις δύο ομάδες με τους «μπλε» να διατηρούν με σχετική ευκολία το προβάδισμα, καθώς απειλήθηκαν μόλις μία φορά από τους «κόκκινους» με τον Τέρι να διώχνει σωτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, όλα ήταν διαφορετικά. Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για να σκοράρουν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι εντυπωσιακό με αρκετές ευκαιρίες και τη Λίβερπουλ να πιέζει ασφυκτικά.

Στο 52’ της αναμέτρησης όμως, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, βρέθηκε απέναντι στον Ρέινα και δεν… συγχώρεσε, κάνοντας το διαγώνιο σουτ το οποίο κατέληξε στη γωνία του Ισπανού γκολκίπερ κάνοντας το 2-0.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε ένας μονόλογος της Λίβερπουλ. Ο Κένι Νταλγκλίς, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Άντι Κάρολ και η παρουσία του άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Άγγλος διεθνής, στο 64’ και δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την μπάλα στη μικρή περιοχή και κάνοντας αρκετές ντρίπλες στους αμυντικούς της Τσέλσι, με δυνατό σουτ, μείωσε σε 2-1 δίνοντας άλλη διάσταση στην αναμέτρηση.

Μετά από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση που θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο στην παράταση ή τα πέναλτι. Στο 76’ ο Σουάρες έκανε τη σέντρα με τον Κάρολ να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 83’ έγινε η φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Ο Σουάρες έκανε και πάλι τη σέντρα με τον Κάρολ να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Τσεχ να αποκρούει με τη βοήθεια του δοκαριού χωρίς να μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή ολόκληρη.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, δεν άλλαξε κάτι και η Τσέλσι κατέκτησε το 7Ο της FA Cup στην ιστορία της, κάνοντας καλή προθέρμανση για τον μεγάλο τελικό του Champions League έρχεται.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης: Λίβερπουλ – Τσέλσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα