Με Τουρκία για την πρωτιά

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του ΣΕΦ παίζει στις 18:00 απέναντι στην Τουρκία τον πρώτο τελικό για τη Standard Division η εθνική ομάδα πινγκ πονγκ των ανδρών

Με νίκη, βάζει τις βάσεις της κυριαρχίας της στην Standard Division και η πεντάδα που θα παρατάξει ο Κώστας Βατσακλής περιλαμβάνει τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Κώστα Λαγογιάννη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Λευτέρη Μάκρα. Οι Τούρκοι φτάνουν στην Αθήνα

με τους Βανγκ Μπόρα, Γκενκάι Μένγκε, Σαφά Αβτσί, και Γιανγκ Πενγκφέι. Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 29 Νοεμβρίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε για την αναμέτρηση: «Μετά την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας τονώθηκε η ψυχολογία μας και μας έφυγε το άγχος, αφού τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαστε στην πρώτη κατηγορία της ηπείρου μας, στην οποία έχω πει από καιρό ότι ανήκουμε. Νωρίτερα όμως, καλούμαστε να ολοκληρώσουμε με θετικό τρόπο τη μεγάλη μας προσπάθεια στη Standard Division του European Nations League. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός πρωταθλήματος, που έχει κρατήσει σχεδόν τρία χρόνια και η έναρξή του συνέπεσε με το δικό μου ξεκίνημα στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Είχα δηλώσει από την άνοιξη του 2009 λοιπόν, ότι θέλουμε την πρώτη θέση και μόνο αυτό είναι στο μυαλό μας»

Αναφερόμενος στον αντίπαλο είπε: «Ένας τελικός είναι πάντα δύσκολος και η Τουρκία, με δύο αθλητές κινεζικής καταγωγής, είναι πολύ επικίνδυνη. Έχω τονίσει πολλές φορές στα παιδιά ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς διότι σε μία διπλή αναμέτρηση μετράνε όλα, ακόμα και οι πόντοι. Θέλουμε τη νίκη και για το γόητρο, είμαστε στην κορυφαία κατηγορία και σε παγκόσμιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κοιτάξουμε ν’ αποδείξουμε την αξία μας και την Παρασκευή. Περιμένω ότι οι φίλοι του αθλήματος θα προσέλθουν αθρόα στο φαληρικό στάδιο για να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο ματς. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας και σε αυτό το ματς κι ελπίζω ότι με τη συμπαράστασή τους θα παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα